Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Türk futbolunda bir ilk: Dövize son

Türk futbolunda bir ilk: Dövize son

Döviz artışıyla en büyük zararı Süper Lig kulüpleri gördü. Lider Başakşehir ise tarihi bir adım attı. İstanbul ekibi, artık bundan sonra tüm takıma ödemelerin Türk Lirası üzerinden yapılacağını duyurup diğer takımlara da çağrı yaptı.

Türk futbolunda bir ilk: Dövize son

Spor Toto Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir’den, Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan kampanyaya destek geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, 1 Aralık itibarıyla tüm teknik ekip ve futbolcuların ödemelerinin TL bazında yapılacağı bildirildi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, alınan kararla ilgili olarak, “Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumu göz önünde bulundurarak ve yabancı kurların kendi para birimimiz karşısında suni bir talep görmesini engellemek adına, böyle bir karar aldık ve derhal uygulamaya soktuk. Ülke ekonomisi genelinde medyada en çok konuşulan sektörlerden biri olan futbol sektörü, bu uygulama sayesinde diğer sektörlere de emsal teşkil etsin isteriz. Türkiye’de Türkler’le iş yapan her kişi ve kurum için, artık tek alışveriş aracı TL olmalıdır” dedi.

Gümüşdağ, kulüpte başlatılan bu uygulamaya, tüm oyuncuların ve teknik kadronun gönül rızasıyla destek verdiğini ifade etti.

Kural haline gelecek

Başakşehir’in ilk olarak uygulamaya soktuğu bu karar, bizzat başkan Göksel Gümüşdağ tarafından Kulüpler Birliği toplantısında da gündeme getirilecek. Diğer kulüplerin şimdiye kadar olan sözleşmelerde yapılamasa bile bundan sonraki imzalarda bu hususa dikkat göstermesi istenecek. Çoğunluğun sağlanması halinde bu konunun kural haline getirilmesi de gündemde.

Haberin Devamı