Gazete Vatan Logo
Futbol Türk futbolunda tarihi kavga

Türk futbolunda tarihi kavga

Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçecek olay Değirmendere Stadı'nda yaşandı.

Türk futbolunda tarihi kavga

U19 maçında hakem Osman Kılıç son düdüğün ardından yaşanan olaylar sonrasında 20 oyuncuyu disiplin kuruluna sevk ettiğini rapor etti.

Coca-Cola Bölgesel Gelişim U19 Ligi 7'nci hafta müsabakasında Gölcükspor sahasında Ankaragücü'nü ağırladı. Gölcüksporlu gençlerin son dakikada attığı golün ardından Değirmendere Stadı'nda ortalık bir anda karıştı. Saha içinde yaşanan istenmeyen olaylar sonrasında maçın hakemi ve gözlemcisi yazdıkları raporlarda Gölcükspor'dan 10 futbolcu, Ankaragücü'nden 9 futbolcuyu PFDK'ya sevk ettiğini raporunda belirtti. Maçın 90 dakikası içinde ise Ankaragücü'nden İrfan Batuhan Yılmaz 29. dakikada kırmızı kart görmüştü.

MAÇ SONU SAHA KARIŞTI

Gölcükspor ile Ankaragücü U19 takımları arasında oynanan maçta yaşananlar Türk futbol tarihinde kara bir leke olarak geçecek. Sarı-Lacivertliler Gölcükspor karşısında maçı 2-1 önde götürürken, Gölcükspor karşılaşmanın bitmesine saniyeler kala Tolunay Bekçi'nin golü ile maçta beraberliği yakaladı. İşte bu son dakika golü ortamı gerdi ve olaylar çıktı.

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR YARALANDI

Maçın son dakikasında atılan golün ardından hakem Osman Kılıç maçın bitiş düdüğünün ardından Gölcükspor'dan Eray Sait Kanpara'nın Ankaragücü'nden Ahmet Can Arık'a yaptığı centilmenlik dışı hareketler sonrasında iki takım oyuncuları bir anda birbirlerine girdi. Olayların gerilmesinde iddialara göre Ankaragücü teknik heyetinin futbolcularını kışkırttığı öğrenildi. Olayların çıktığı sırada bazı futbolcular yaralanırken, ayrıca 1. Amatör küme müsabakasına çıkacak olan Harb-İşspor'dan Mehmetcan Bayrak kafasına aldığı darbe ile kaşından yaralandı.

PFDK KARAR VERECEK

Değirmendere Stadı'nda yaşanan bu olaylar sonrasında iki takımın teknik sorumlularının ve Emniyet güçlerinin müdahalesiyle olaylar yatıştırılırken, tansiyonun düşmesinin ardından Ankaragücü futbolcuları sahada bir süre bekletildikten sonra çıkartıldı. 20 futbolcunun PFDK sevk edildiği olaylar sonrasında 12 Kasım Perşembe günü kurulun cezaları açıklaması bekleniyor. Gölcükspor'dan Eray Sait Kanpara'nın 5 ile 8 maç arasında ceza alması beklenirken, diğer futbolcuların da 3 ile 5 maç men cezasına çarptırılmaları tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

YAVUZ: YAKIŞMADI

Gölcükspor U19 takımının antrenörü Naci Yavuz olaylı maç sonrası açıklamasında; "Biz bu liglerde genç futbolcuların gelişimi için mücadele veriyoruz. Böyle yaşanan talihsiz olaylar hepimizi üzüyor. Ankaragücü takımı karşısında başarılı bir oyun sergilememize rağmen, maç sonunda bizim takımdan bir oyuncu ile rakip takımın kaptanı arasında geçen sözlü sataşma bir anda kavgaya neden oldu. Futbolcumuzun aslında yapmaması gereken sözlü sataşma sonrası yaşanan olaylar hepimizi üzdü. Her şeye rağmen futbolda böyle olayların yaşanmasını tasvip edemeyiz" dedi.

ŞAHİN: KABUL EDEMEYİZ

Gölcküspor Başkanı Ahmet Şahin kulübü hiç kimsenin böyle bir duruma düşüremeyeceğini ifade ederken; " Biz sporcu olarak önce kulüp olarak ahlaklı olanları tercih ediyoruz.Genç takımın böyle bir olaya karışması hepimizi üzmüştür. Hiç kimse Gölcükspor'u bu duruma düşüremez. Altyapı sorumlularımızın vereceği rapor doğrultusunda olaylara karışan kimse gereken ceza verilecektir. Gölcükspor Türk spor tarihinde böyle bir kötü olayla anılamaz" dedi.

Haberin Devamı

"RAKİP TAKIMIN KAPTANI ORTALIĞI BİRBİRİNE KATMIŞ"
Coca-Cola Bölgesel Gelişim U19 Ligi 7'nci haftasında Gölcükspor ile Ankaragücü arasında oynanan maçın ardından 20 futbolcu PFDK'ya sevkedildi.
1 futbolcu 29. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle, 19 futbolcu ise maç biter bitmez yaşanan kavgalar nedeniyle hakem Osman Kılıç'ın raporuyla kurula sevkedildi. Ankaragücü U-19 takımı kaleci antrenörü Gürsel Şahaydın maçtan sonra yaşananları DHA'ya şöyle anlattı:
"Maçta golü son saniyelerde yedik ve santra yapılırken de maç sona erdi. O sırada ben sahaya doğru girdim, çocukları, rakip takım oyuncuları tebrik etmek için. O arada rakibin takım kaptanı bizim kulübenin önünden geçerken el kol hareketi yaparak terbiyesizce laflar söylemiş ve ortalık birbirine girmiş. Bu sırada zaten saha içinde bizden sonra da maçlar vardı. Futbolcular vardı, rakip taraftarlar girmişti. Ondan sonra sahada curcuna olmaya başladı. Biz ayırmaya çalıştık çocukları birbirinden. Olaylar yatıştı derken orada rakip yöneticisi, alt yapı sorumlusu olduğunu söyleyen bir beyefendi malzemecimizin boğazına sarılarak hakaret ettiğini görünce ben bunu çekip yaptığı davranışın yanlış olduğunu söyledim. O'nun sağır ve dilsiz olduğunu söyledim. Orada hakaret ve küfür etmeye başladı. Ondan sonra tekrar olaylar başladı. Biz yatıştırdık olayları. Soyunma odasına gittik, sonra saha gözlemcisi hakemin yanına gittik, hakemlerle konuştuk. Rakipten 10 kişiyi bizden de 9 kişinin disiplin kuruluna sevk edileceğini söyledi. Biz de bu çocukları sahada tutmamız gerektiğini söyledik. Gerekeni yaparsanız seviniriz dedik. Biz de gördüklerimizi rapor edeceğiz dedi. Disiplin kuruluna sevk edileceğini söyledi"

Haberin Devamı