Gazete Vatan Logo
Futbol Karabükspor'dan o iddialara yanıt

Karabükspor'dan o iddialara yanıt

Karabükspor'un yeni sezon hazırlıkları tatsız başladı. Daha önceden planlandığı şekilde dün Slovenya'nın Maribor kentine giden Karabükspor, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı

Karabükspor'dan o iddialara yanıt

Fanatik Gazetesi'nin iddiasına göre Karabükspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Maribor'a ulaştıklarında tesis görevlilerine saha zemininin bozukluğu nedeniyle sitemde bulundu. Zeminin çok bakımsız olduğunu ifade eden Sözeri, rahatsızlığını iletti. Bir süre sonra tesis görevlileri ile Sözeri arasında fiziksel müdahaleler yaşanmaya başlandı. Bu esnada teknik ekipten bazı isimler de olaya dahil oldu ve küçük çaplı itiş kakış yaşandı.

Olay sonrası tesis görevlileri, Karabükspor teknik ekibinden şikayetçi olarak yerel makamlara başvurdu. Yaşananlar sonrası polis güçleri ve adli makamlar olaylara müdahil oldu. Hatta durum Slovenya'nın Türkiye konsolosluğuna kadar iletildi. Yoğun görüşmeler sonrası Karabükspor'un olayın geçtiği tesislerde kamp yapmasının sağlıklı olmayacağı değerlendirildi. Slovenya makamları, Erkan Sözeri ve olaya karışanlar hakkında işlem yapılmayacağını ancak kafilenin ülkeyi terk etmesi gerektiğini Türk yetkililere iletti.

Graz'a geçtiler

Bir an önce yeni sezon hazırlıklarına başlamak isteyen ve imkanları elverişli bir tesiste çalışmak isteyen Karabükspor kafilesi de yönetim kurulunun onayını alarak Avusturya'ya geçti. Kafile Graz kentine yakın bir bölgede bulunan tesise yerleşerek yeni sezon çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Karabükspor'dan açıklama

Kardemir Karabükspor'dan yapılan yazılı açıklamada, futbol takımının Slovenya makamlarınca ülkeden çıkarıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "'Karabükspor'a çirkin muamele' başlığıyla verilen haberde Slovenya makamlarınca ülkeden çıkarıldığımıza dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Takımımız, olumsuz saha şartları nedeniyle teknik heyetimizin isteğiyle Slovenya'daki kamp merkezinden ayrılıp, Avusturya'daki kamp merkezinde çalışmalarına devam etmektedir." denildi.

Futbol Şube Sorumlusu Tolga Gül de yaptığı açıklamada, "'Slovenya'da ki kamp yaptığımız yerden sadece 30 kilometre uzaklıktaki Avusturya'daki bir kamp merkezine geldik. Çünkü saha koşulları bir önceki kamp merkezimizde istediğimiz düzeyde değildi. Özellikle teknik ekibimiz ve sağlık heyetimiz futlbolcularımızın sağlığı için sahanın olumsuzluğu nedeniyle kamp yeri değişikliğini bize bildirdi. Bizde kamp çalışmalarımıza Avusturya'da devam ediyoruz.'' dedi.

Haberin Devamı