Gazete Vatan Logo
Futbol Türk Telekom CEO'sundan Digiturk açıklaması

Türk Telekom CEO'sundan Digiturk açıklaması

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, Digitürk'ün en iyi içerik sağlayan platformlardan biri olduğunu belirterek "Doğru fiyata tabii ki alınabilir" dedi.

Türk Telekom CEO'sundan Digiturk açıklaması

Üç ay önce Türk Telekom'da CEO koltuğuna oturan Rami Aslan, ekonomi basınıyla ilk buluşmasını Londra'da gerçekleştirdi.

Galatasaray-Chelsea maçı öncesi ekonomi müdürleriyle buluşan Aslan, yeni dönem planlarını aktardı.

DİGİTÜRK'LE HALA İLGİLİYİZ

Aslan, Digitürk'le hala ilgili olduklarını açıkladı. Aslan "İçerik bizim için çok önemli. Digiturk en iyi içerik sağlayan platformlardan biri. Doğru fiyata tabii ki alınabilir. Biz daha önce teklifimizi sahibi Çukurova'ya iletmiştik. Bağlayıcı olmayan bir teklifti. Adil fiyatı verdiğimizi düşünüyorum. Ama hissedarlar bir karar vermediler. İhaleye katılır mıyız? Erken bir soru, ihale şartlarına bakmamız lazım" dedi. Türk Telekom geçtiğimiz Temmuz ayında Çukurova Holding ve Providence Equity Partners'ın ortak olduğu dijital yayın platformu Digiturk'ün yüzde 53 hissesini satın olmak için 530 milyon dolar bağlayıcı olmayan teklif vermiş, ancak teklif kabul edilmemişti.

SATIN ALMALARDA DİSİPLİNLİYİZ

Aslan "Satın almalarda disiplinliyiz, dalgalanmalara göre hareket etmeyiz" sözleriyle devam etti. Aslan Doğu Avrupa'da zor durumda olan şirketlerle ilgilenip ilgilenmedikleri yönündeki bir soruya da "Türk Telekom olarak servislerimizi tamamlayıcı şirketleri satın almayı tercih ediyoruz. Doğru alanlara yönelmeye çalışıyoruz. Türkiye ile sinerji olabilecek fırsatlara bakıyoruz. Ek büyüme alanı varsa satın alma yapmak istiyoruz. Türkiye'nin altyapısına yatırım yapmak bizim için daha önemli" yanıtını verdi.

(Cnbce.com)

Haberin Devamı