Gazete Vatan Logo
Basketbol Türk vatandaşı oluyor

Türk vatandaşı oluyor

Pınar Karşıyaka, yarın 28 yıllık şampiyonluk hasretine son vermeye çıkacak.

Türk vatandaşı oluyor

Yeşil kırmızılı ekip, 3-1 önde olduğu Türkiye Basketbol Ligi play off final serisinin 5'inci maçında Anadolu Efes'e konuk olacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak. Pınar Karşıyaka, üst üste 3 kez yendiği dev rakibini yine mağlup ederse seriyi 4-1'e getirip 1987'den sonra 2'nci kez şampiyonluk kupasını havaya kaldıracak.

Anadolu Efes'in galibiyeti durumunda seri 22 Haziran Pazartesi günü Karşıyaka Arena'da oynanacak maça uzayacak. Play off'ta Banvit ve Fenerbahçe Ülker gibi kendisinden çok daha yüksek bütçeli takımları eledikten sonra Anadolu Efes karşısında seride zöne geçen Pınar Karşıyaka, kupaya İstanbul'da uzanmayı hedefliyor.

"Bizim bir hayalimiz var" cümlesi şampiyonluk yolunda slogan haline gelen antrenör Ufuk Sarıca, "Bazı hayaller gerçek olmayı fazlasıyla hak ediyor. Kupayı Karşıyaka'ya getireceğiz" dedi.

EUROLEAGUE'DEN DAVET VAR

Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluk arifesine gelen Pınar Karşıyaka'ya Euroleague'den müjdeli haber geldi. Euroleague yönetimi, yeşil kırmızılıları gelecek hafta salı günü Barcelona'ya davet etti. Pınar Karşıyaka, şampiyon olursa daha kutlamaları bile bitirmeden İspanya'ya çıkarma yapacak.

Haberin Devamı

Başkan Ali Erten, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Genel Menajer Selim Çınar'dan oluşacak heyete Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da davet edildi. Pınar Karşıyaka, Euroleague yönetimine detaylı sunum yapacak, İzmir'e lige katılmak için gereken wildcard onayıyla dönmeye çalışacak.

İSTANBUL YEŞİL KIRMIZI

Pınar Karşıyakalılar, Anadolu Efes serisindeki 5'inci maçta İstanbul'u yeşil kırmızılı renklere bürüyecek. Yüzlerce taraftar, otobüsler, havayolu ve özel araçlarla yola koyulacak. Seri boyuncu Pınar Karşıyaka'yla ipleri yay gibi geren Anadolu Efes yönetimi, taraftarlar için ayrılan 1500 kontenjanı tüm çabalara rağmen henüz artırmadı. Rakip yönetim, Karşıyaka'ya protokolde de 15 kişilik yer ayırdı. İstanbul'a gidemeyeler için belediye Mavişehir'de yine dev ekran kurduracak. Karşıyaka yönetimi dönüş için özel uçak tuttu. Takım, yönetim ve camianın önemli isimleri gece bu uçakla dönecek. Şampiyonluk gelirse binlerce taraftar kupayı karşılamaya havaalanına koşacak.

Haberin Devamı

YENİ ADI MUHAMMET ALİ

Pınar Karşıyaka'da 3 sezondur sergilediği olağanüstü performans sonrası A Milli Takım'a devşirme oyuncu olarak seçilen ABD'li Bobby Dixon, yeni adını belirledi. Tecrübeli oyun kurucu hayranı olduğu boksör Muhammet Ali'den esinlenerek Türk Pasaportu'nda yazacak ismini Ali Muhammet olarak belirledi. Basketbol Federasyonu, Dixon'ın Türk vatandaşlığına geçmesi için başvuruları yaptı. Pınar Karşıyaka'nın yıldız oyuncusu, ay-yıldızlı formayı giymek için Basketbol Federasyon'dan hiçbir ücret talep etmeyerek de gönülleri kazandı. Dixon'un yer aldığı ekibimiz eylül ayında Avrupa Şampiyonluğu için ter dökecek.