Gazete Vatan Logo
Galatasaray Türkiye, 103 sporcuyla Rio Olimpiyatları'na gidiyor!

Türkiye, 103 sporcuyla Rio Olimpiyatları'na gidiyor!

Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek sporcular için kulüpleri sırayla uğurlama törenleri düzenliyor. Rio’da ENKA 21, Fenerbahçe 16, İBB 14, Galatasaray 7 ve Beşiktaş 1 sporcuyla temsil edilecek

Türkiye, 103 sporcuyla Rio Olimpiyatları'na gidiyor!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına iki hafta kala dev organizasyona 21 branşta 103 sporcuyla katılacak olan Türkiye’de de uğurlama törenleri başladı.

Olimpiyat kafilesine çok sayıda sporcu veren kulüpler, 2 Ağustos’ta Rio’ya gidecek olan sporcularına düzenledikleri uğurlama törenleriyle başarılar dilediler. İstanbul’da dün Fenerbahçe, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olimpik sporcuları için tören yaptı.

Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’teki tanıtımda konuşan İBB Spor Kulubü Başkanı Bahattin Ulusan, “Bizim sporcularımızla, Rio’ya katılacak diğer sporcu evlatlarıma da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ulusan, “Daha coşkulu olabilirdik ama 15 Temmuz sürecini yaşadık. Bu süreçte şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bunları gerçekleştirenleri de en şiddetli şekilde kınıyorum, lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

ÇEBİ’DEN KINAMA

Rio’da mücadele edecek İBB’li 14 sporcu arasında yer alan Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi de darbe girişimini kınadıklarını belirterek, “Türk halkına yakışır şekilde, terimizin son damlasına kadar, olimpiyata gelen arkadaşlarla savaşı yapacağız. Rio’da alacağımız başarılar; şehit ailelerini, yaralıları, kendisini tankların önüne siper eden insanları bir nebze gururlandırabilirse ve yüzünü güldürebilirse bizim için en büyük başarı odur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İBB’den güreş, tekvando, judo, atletizm, badminton, halter ve paralimpik yüzme olmak üzere 7 branşta, toplam 14 sporcu olimpiyatta yer alacak.

BOKSUN TAMAMI FENERLİ

4 branşta 16 sporcusu bulunan F.Bahçe de sporcularını dün akşam Faruk Ilgaz Tesisleri’nden uğurladı. Rio’da ringe çıkacak 6 boksörümüzün tamamı Sarı-Lacivertliler’den oluşacak. Atletizmde 4, basketbolda 4 ve yelkende de 2 sporcu Rio’ya gidecek.

CİMBOM SUDA ÜSTÜN

Özel bir program düzenleyen Galatasaray’da ise başkan Dursun Özbek, ülkemizin zor günlerden geçtiğine vurgu yaparak, “Tüm bu sıkıntılara rağmen sporda duruşumuzu bozmadık. Önümüzde olimpiyatlar var. Rio’ya katılımımızı iftiharla duyuruyoruz. Olimpiyatlara katılmış olmak bile gurur vesilesidir. Biz katılmış olmakla kalmayıp tekrar ikinci bir gurur yaşamak istiyoruz. Onlardan Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmelerini istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulüp de Rio’da kürek, yelken, sörf ve yüzme olmak üzere toplam 7 sporcuyla temsil edilecek.

REKOR ENKA'DA

Rio’ya sporcu sayısı açısından en fazla katılım sağlayan kulüp ENKA olacak. 2012 Londra’da Fenerbahçe’nin gerisinde kalan ENKA, bu kez atletizm, yüzme ve tenis olmak üzere üç branşta toplam 22 sporcuyu olimpiyata gönderecek. Beşiktaş’ı ise olimpiyat oyunlarında masa tenisinde Ahmet Li temsil edecek.

(HT Spor)