Gazete Vatan Logo
Futbol Türkiye - İzlanda: 0-0

Türkiye - İzlanda: 0-0

EURO 2020 Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımımız, gruptaki 9. mücadelesinde İzlanda ile 0-0 berabere kaldı ve finallere gitmeyi 1 maç kala garantiledi.

Türkiye - İzlanda: 0-0

A Milli Futbol Takımı,Türk Telekom Stadyumu'nda EURO 2020 Elemeleri'nde İzlanda ile mücadele etti. Müsabaka 0-0 sona erdi. Kritik maçta Türkiye aldığı beraberlikle Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi.

Maçtan dakikalar
8’inci dakikada Hakan’ın pasıyla sol tarafta topla buluşan Cengiz Ünder’in içeri doğru kat edip sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Halldorsson’un kucağında kaldı.
30’uncu dakikada Ozan Tufan orta sahada rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını sağ kanattaki Zeki’ye verdi. Zeki’nin ortasında ceza sahası içinde müsait durumdaki Burak Yılmaz’ın kafa vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
45’inci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu’nun uzak mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti.
54’üncü sağ kanattan sıfıra yakın noktada topla buluşan Burak Yılmaz’ın orta-şut karışımı vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
66’ncı dakikada Cengiz Ünder’in pasıyla topla buluşan Hakan Çalhanoğlu’nun şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
73’üncü dakikada Cengiz Ünder ile yaptığı verkaç ile ceza yayı üstünde topla buluşan Ozan Tufan’ın şutunda top kaleci Halldorsson’un kucağına gitti.
82’nci dakika İzlanda sol taraftan korner kazandı. Sigurdsson’un ortasında arka direkte Magnusso kafayı vurdu. Kaleci Mert’i geçen topu Merih Demiral çizgiden çıkardı. Aynı oyuncunun bir kez daha kafayla yaptığı vuruşta Mert ayaklarıyla topu çıkardı. Dönen topta sol çaprazda Sigurdsson’un şutunda top üstten auta gitti.
90+1’inci dakikada sol çizgide topla buluşan Yusuf’un ortasında üst direğe çarpan top oyun alanına döndü.
Mücadele 0-0 sona erdi ve Türkiye bu sonuçla 2020 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Türkiye: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Okay, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz.

Türkiye'nin yedekleri: Sinan Bolat, Uğurcan Çakır, Nazım Sangare, Kaan Ayhan, Ozan Kabak, Hasan Ali, Emre Belözoğlu, Efecan Karaca, Yusuf Yazıcı, Ömer Bayram, Deniz Türüç, Enes Ünal.

Haberin Devamı

İzlanda: Halldorsson, Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, A. Skulason, B. Bjarnason, G. Sigurdsson, Traustason, Bödvarsson, Finnbogason, Sigthorsson.

Türkiye - İzlanda maçından notlar
UEFA 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9’uncu maçında Türkiye, sahasında İzlanda’yı konuk etti. Türk Telekom Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor düdük çaldı. Taylor’un yardımcılıklarını ise Gary Beswick ve Adam Nunn üstlendi.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda karşısında deplasmanda oynanan Fransa maçının ilk 11’inde 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen İrfan Can Kahveci’nin yerine Cengiz Ünder’i, hastalığı sebebiyle kadroya dahil edilmeyen Kenan Karaman’ın yerine ise Hakan Çalhanoğlu’nu görevlendirdi.
Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Güneş, savunma dörtlüsünü Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta alanda Okay Yokuşlu, Ozan Tufan ve Mahmut Tekdemir’i sahaya süren Güneş’in hücum hattındaki tercihleri ise Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz oldu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAKAN KASAPOĞLU MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile Türk Telekom Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti.
CENGİZ ÜNDER 5 MAÇ SONRA SAHADA
A Milli Futbol Takımı’nda Cengiz Ünder, 5 maç sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Cengiz Ünder, Türkiye’nin H Grubu’nda oynadığı 5 maçta görev alamamıştı. Son olarak Türkiye’nin Konya’da Fransa’yı 2-0 mağlup ettiği mücadele forma giyen ve bir de gol atma başarısı gösteren Cengiz Ünder; daha sonra sırasıyla İzlanda, Andorra, Moldova, Arnavutluk (2) ve deplasmanda oynanan Fransa maçında görev alamamıştı.
“ZAFERLER SENİN RUHUNDA VAR!”
Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları seremoniye çıkarken, tribünlerde pankartlar açıldı. İstiklal Marşı coşkuyla okunurken, tribünlerde de "İnanıyoruz biz size, 82 milyon sizinle", "Baş koymuşum Türkiye’nin yoluna", "Zaferler senin ruhunda var" pankartları açıldı.
İZLANDA MİLLİ TAKIMI, STADYUMA SORUNSUZ ULAŞTI
Öte yandan İzlanda Milli Takımı, Türkiye maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Stadyumu’na sorunsuz geldi. İzlanda kafilesi, ilk maç öncesinde yaşanan olayların ardından oynanan ikinci maç öncesinde hiçbir sorun yaşamadan stadyuma giriş yaptı.

Haberin Devamı