Gazete Vatan Logo

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Sorusunun cevabı merak ediliyor. A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçı İzlanda ile gerçekleşecek. İşte Türkiye-İzlanda maçına dair tüm ayrıntılar...

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçı için karşı karşıya gelecek olan Türkiye-İzlanda maçı Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda bu akşam oynanacak. Saat 21:45'te başlayacak olan Türkiye-İzlanda maçı TV8 kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak düdük çalacak. Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak.

Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan'ı yenerek yeniden Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmüştü. Grupta yaptığı 8 maçın dördünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 14 puanla 3. sırada bulunuyor. A Milli Takım, İzlanda'yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını son maça taşımak istiyor.

Haberin Devamı

İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Volkan, M.Topal(Serdar), Çağlar, Kaan, Caner, Oğuzhan, Nuri, Emre, Burak, Cenk, Arda
İZLANDA: Halldorsson, Arnason, R.Sigurdsson, Saevarsson, Magnusson, Gunnarsson, Bjarnason, G.Sigurdsson, Gudmundsson, Gislason, Bodvarsson
İki galibiyet de Türkiye'de
A Milli Takım, İzlanda karşısında, Türkiye'de oynadığı 4 maçın 2'sini kazanırken, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.
İstanbul'da oynadığı 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde rakibini 5-0, 2015'te de Konya'da oynadığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ise 1-0 mağlup etti.
Reykjavik'te galibiyet yok
Türkiye, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 6 maçın 5'ini kaybederken, birinde ise berabere kaldı.
İki ülke milli takımları, Reykjavik'te üçü Dünya Kupası Elemeleri, ikisi Avrupa Şampiyonası Elemeleri, biri de özel olmak üzere 6 kez karşılaştı. Resmi maçlarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki maçları 2-0, 2-1 ve 2-0, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki müsabakayı 3-0'lık skorlarla yitirdi, özel karşılaşmayı ise 5-1 kaybetti.

Haberin Devamı