Gazete Vatan Logo
Futbol Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmaması çok yazık

Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmaması çok yazık

Rusya'ya Beşiktaş'ın tesislerinde hazırlanan İran'ın hocası Queiroz, ay-yıldızlı ekibimizi övdü:

Türkiye'nin Dünya Kupası'nda olmaması çok yazık

“Türk Milli Takımı her zaman çok güçlü bir milli takım olmuştur. Geçmişte de önemli başarıları var. Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılamaması beni şaşırttı. Türkiye maçını bizim için ciddi bir sınav olarak görüyorum. Güçlü bir takım oldukları için eksiklerimizi daha iyi göreceğimizi düşünüyorum.”

AMilli Takımımız ile pazartasi günü hazırlık maçında karşı karşıya gelecek İran’ın Portekizli teknik direktörü Carlos Queiroz, Türkiye’nin, 2018 Dünya Kupası’na katılamamasının kendisini şaşırttığını söyledi. Manchester United’de Alex Ferguson’un yardımcılığını yapan, Real Madrid, Sporting Lizbon ve Portekiz Milli Takımı gibi önemli ekiplerde teknik direktörlük görevi üstlenen Queiroz, kamp yaptıkları Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri’de Ay-yıldızlı ekibimizi överken şunları söyledi:

‘TFF’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

“TÜRK Milli Takımı her zaman çok güçlü bir milli takım olmuştur. Geçmişte de önemli başarıları var. Türk Milli Takımı’nın, 2018 Dünya Kupası’na katılamaması beni şaşırttı. Büyük bir futbol ülkesi olan Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmaması çok yazık.
TÜRKİYE maçını bizim için ciddi bir sınav olarak görüyorum. Güçlü bir takım oldukları için eksiklerimizi daha iyi göreceğimizi düşünüyorum. Buradan Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine bize bu imkânları sağladıkları için teşekkür ediyorum.”
‘ÖLÜM GRUBUNDAYIZ!’
RUSYA’DA İspanya, Portekiz ve Fas ile aynı grupta mücadele edeceklerini hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Grubumuz bir ölüm grubu. İran 4 kez Dünya Kupası’na katıldı ama grubu geçemedi. Bizim tek amacımız gruptan çıkarak tarih yazmak. Baktığınız zaman belki imkânsız gibi gözüküyor ama futbolda her şey var. Bizim amacımız da imkânsızı imkânlıya çevirmek” dedi.
Son şampiyon hep bir adım öndedir’
QUEIROZ, Dünya Kupası’nda ülkesi Portekiz’i favoriler arasında gördüğünün altını çizerken, “Portekiz son Avrupa şampiyonu. Son Avrupa şampiyonu her zaman Dünya Kupası’nda bir adım öndedir. Portekiz’le birlikte Almanya, İspanya, Fransa ve bence bu kez çok kuvvetli gelen Brezilya şampiyonluk adaylarım arasında. Çünkü evlerindeki turnuvada yaşadıklarından sonra bu kez çok daha kuvvetli gelerek geçmişi unutturmak isteyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı