Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin rakibi Letonya! Hedef galibiyet!

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Letonya ile zorlu bir sınav verecek.

Türkiye'nin rakibi Letonya! Hedef galibiyet!

Başantrenör Ufuk Sarıca yönetimindeki ay-yıldızlılar, Çin'de düzenlenecek Dünya Kupası'na katılabilmek için B Grubu'nda sırasıyla Letonya, Ukrayna ve İsveç'le karşılaşacak.

İlk maçını yarın Bursa'daki TOFAŞ Spor Salonu'nda saat 19.00'da oynayacak milliler, ertesi gün Ukrayna'ya gidecek. Başkent Kiev'de 26 Kasım Pazar günü Ukrayna ile karşılaşacak ay-yıldızlılar, gruptaki ilk iki maçını tamamlayacak.

Avrupa Şampiyonası'nda son 16 oynadı

Milliler, Türkiye'de düzenlenen 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son 16 turuna kadar yükselmişti.

Ay-yıldızlılar, D Grubu'nu 4. sırada tamamlayarak bir üst tura çıkmış ve İspanya'ya elenmişti.

Milliler, yarınki rakibi Letonya ile Avrupa Şampiyonası'nda da karşılaşmıştı. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri Letonya'ya 89-79 mağlup olmuştu.

Milli takımda önemli eksikler

2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin sezon içine denk gelmesi milli takımda önemli eksikliklere sebebiyet verdi.

FIBA ve THY Avrupa Ligi takviminin çakışması sebebiyle Fenerbahçe Doğuş'tan bazı isimler milli takımın 14 kişilik kadrosuna davet edilmedi. NBA'deki oyuncular da sezon devam ettiği için milli takımlara gelemedi.

Haberin Devamı

Son Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden, Fenerbahçe Doğuş'un oyuncuları Sinan Güler ve Barış Hersek ile NBA'de yer alan Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ay-yıldızlı formayı elemelerde giyemeyecek.

Avrupa Şampiyonası'nda sakatlığından dolayı mücadele edemeyen Fenerbahçe Doğuş'un oyuncusu Ali Muhammed de kadroya çağırılmadı.

Öte yandan, son Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı terleten Beşiktaş Sompo Japan'ın oyuncusu Kenan Sipahi de kadroda kendine yer bulamadı.

Başantrenör Ufuk Sarıca'nın 14 kişilik aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Doğuş Balbay, Birkan Batuk (Anadolu Efes), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Doğuş), Tolga Geçim (Banvit), Sertaç Şanlı, Semih Erden (Beşiktaş Sompo Japan), Furkan Aldemir (Darüşşafaka), Göksenin Köksal, Ege Arar (Galatasaray Odeabank), Berk İbrahim Uğurlu, Metin Türen, Alp Karahan (Pınar Karşıyaka), Metecan Birsen (Sakarya Büyükşehir Belediyespor), Barış Ermiş (TOFAŞ)

Haberin Devamı

Letonya da eksik

Letonya milli takımında da son Avrupa Şampiyonası'nda önemli eksikler bulunuyor.

Letonya'nın en önemli isimleri Dairis ve Davis Bertans kardeşler ile Kristaps Porzingis kadroda yer almıyor.

NBA'de San Antonio Spurs de forma giyen Davis Bertans ile New York Knicks de oynayan Porzingis bu nedenle milli takıma gelemedi.

THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Olimpia Milan'da forma giyen Dairis Bertans da milli takıma davet edilmedi.

Letonya, son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale kadar yükselmiş ve bu turda kupayı müzesine götüren Slovenya'ya 103-97 yenilerek elenmişti.