Gazete Vatan Logo
Futbol Türklerin Almanya sevinci

Türklerin Almanya sevinci

Almanya'da yaşayan Türkler Dünya Kupası coşkusu yaşıyor

Türklerin Almanya sevinci

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türkler, Alman Milli Takımı'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde evsahibi Brezilya'yı 7-1 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Brezilya karşısındaki tarihi galibiyet, Almanya'daki Türkler arasında yapılan sohbetlerde ilk sırayı aldı. Çok sayıda Türk vatandaş da maç sonrası yapılan eğlencelerde Almanya'nın finale çıkmasını Almanlarla kutladı. Berlin şehrinin önemli caddelerinden biri olan Kürfüstendamm'da düzenlenen eğlenceye ve araç konvoyuna Alman Milli Takımı formasını giyen Türkler de katıldı.

Gurbetçiler, Almanya'nın Dünya Kupası'nı kaldıracağına inanıyor.

Kreuzberg semtinde balık restoranı sahibi Avni Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın galibiyeti hak ettiğini belirtti. Brezilya takımının karşılaşmada daha güçlü olmasını beklediğini, ancak hayal kırıklığı yaşadığını ifade ede eden Kazancı, "Almanya hak ederek tur atladı" dedi.

Dünya Kupası'nı Almanya'nın kazanmasını istediğini vurgulayan Kazancı, "Ekmeğini yediğin yerde hakkıyla sahip çıkacağın değerler vardır. O değerlere de sahip çıkmamız lazım" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Berber Selim Adanur da Brezilya-Almanya maçının skorunun tüm dünyayı şoke ettiğini belirterek, Brezilya'nın turnuvada iyi oynamadığını söyledi.

Almanya'nın disipliniyle bir turnuva takımı olduğunu ifade eden Adanur, ancak bu maçta 7-1'lik bir galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koymadıklarını savundu. Selim Adanur, Almanya'nın da kendisi için vatan olduğunu, kazandıklarında sevindiğini belirtti.

Dönerci Mustafa Besli ise Brezilya-Almanya maçının turnuvanın en güzel maçı olduğunu savunarak, ''Almanlardan galibiyet bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum" dedi.

FIFA 2014 Dünya Kupası'nı Almanya'nın kazanacağını ifade eden Besli, "Favorim Almanya" diye konuştu.

Almanya'nın Dünya Kupası'nı kazanması durumunda bunu kutlayacağını belirten Besli, "Birinci vatanımız Türkiye, ikincisi Almanya" ifadesini kullandı.

Uğur Uğurlu adlı vatandaş ise Brezilya'nın Almanya'ya mağlup olmasına çok üzüldüğünü belirtti. Almanya'nın iyi futbol oynadığını da ifade eden Uğurlu, "Brezilya bu kadar rezil bir futbol oynamamalıydı. Başım öne eğildi" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Brezilya'yı tüm dünya kupalarında desteklediğini ve otomobilinde Brezilya bayrağı ile dolaştığını belirten Uğurlu, "Alman futbolunu sevmiyorum, ancak Dünya Kupası'nı Almanya'nın alacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.