Gazete Vatan Logo

Turnuvanın en gözde grubu

Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda D Grubu'nun röntgenini çektik.

Turnuvanın en gözde grubu

Arjantin en az çeyrek final görür. Hırvatistan, bir bakmışssınız lider bitirmiş, bir bakmışsınız erkenden veda etmiş. İzlanda hücumu ve savunmayı başarıyla yapıyor. Nijerya genç ve dinamik bir takım.

22 Dünya Kupası’nın 16’sına katıldı. 2 kez şampiyon oldu. 32 senelik hasret var. Hücum hattı rakipler için kabus olsa da, diğer mevkiler için aynı şeyi söylemek imkansız. Romero ve Lanzini yok, Biglia tam iyileşmedi. Defansta Otamendi’nin partneri kim olacak? Mascherano’nun performansı yeterli olacak mı? Bu belirsizlikler Arjantin’in favori olmasını engelliyor.

ELEMELERİ 3 teknik adam değiştirerek son maçta geçtiler. 1 senedir görevde olan Sampaoli, Şili’deki dinamik, pres yapan ve atak oyun karakterini oturtamadı. Bu kadronun aynı stile nasıl cevap vereceği meçhul. 10 gol yedikleri Nijerya ve İspanya hazırlık maçları takımda baskı oluşturdu. Arjantin, en az çeyrek final görür. Sonrasında İspanya ve Almanya ile eşleşme ihtimalleri var.

HIRVATİSTAN, buradaki en iyi orta saha oyuncularına sahip takımlarından biri. Elemelerde Türkiye’nin grubundaydı. Play-off öncesi teknik direktör değişikliğine gitti ve Zlatko Dalic, Rusya’ya götürdü. Tecrübe, kalite, uzun süredir birlikte oynama alışkanlığı var ancak bazı mevkiler için kadro zaafiyeti dikkat çekiyor. Örneğin defans. Ayrıca turnuvanın en yaşlı takımlarından biri. Tabii teknik direktör Dalic’in böyle bir turnuva için yeterli olduğunu söylemek imkansız. Hırvatistan öyle bir takım ki, bir bakmışsınız grubu lider bitirmiş, bir bakmışsınız erkenden veda etmiş.

Haberin Devamı

SON Avrupa Şampiyonası’na damga vuran İzlanda, dünyada herkesin sempatisini kazanan İzlanda, elemelerdeki performansıyla bu başarının tesadüf olmadığını gösterdi. Türkiye’nin grubundan en çok gol atan takım olarak lider çıktılar. Yürekten mücadele, takım oyunu, taktik disiplin, bütünlük ve dinamizm onların oyun kodu. Hücumu ve savunmayı başarıyla yapıyorlar. Üstelik, yeni bir peri masalı için kendilerine şimdi daha fazla güveniyorlar.

NİJERYA genç ve dinamik bir takım. Elemelerde Kamerun, Cezayir ve Zambiya’ya yenilmeden lider çıktılar. Orta sahası güçlü, yetenekli hücum hattı var. Mental olarak hazırlar mı? Kasım ayındaki hazırlık maçında Arjantin’i 4-2 yenmeleri ülkede bayrama neden olmuş, turnuva öncesi herkes havaya girmişti. Son 1 haftadaki İngiltere ve Çekya 2 yenilgi ayakların yere sağlam basmasını sağladı. Nijerya, ilk maçta Hırvatistan’a kaybetmediği takdirde bu grupta büyük sürprize imza atabilir. Üstelik başlarında Gernot Rohr gibi 2 senedir takımı yöneten, tecrübeli Alman bir teknik adam varken...

Haberin Devamı

Gözler yine Messi’de

Gözler yine Messi’de. 2014’te finalde kaybetti. Kupaya uzanan yol, ‘Topu Messi’ye ver, halleder’ klişesinden ibaret değil. Aguero, Di Maria ve Higuain’den beklentiler yüksek. Yıldız adayı Lo Celso. Arjantin’deki yaratıcı oyuncu kimliğini, PSG’de defansı öğrenerek pekiştirdi. Eğer forma şansı bulursa, Dybala da adından söz ettirir.

Sigurdsson’un performansı belirleyici olacak
Sadece taraftarının şovu için maçlarını izleyecek insanlar olacaktır. En önemli oyuncuları Sigurdsson, uzun süredir sakattı. Onun performansı belirleyici olacak.
Mandzukic büyük golcü
Dünya çapındaki iki yıldız Modric ve Rakitic’in yanında Kovacic, Brozovic, Badelj gibi isimler var. Mandzukic gibi büyük bir golcüyü de hesaba katarsak Hırvatistan, herkesi yenebilecek potansiyele sahip. Ama hiç ummadığınız bir takıma yenilebilecek kadar da dengesizler. Tıpkı 3-0’lık Estonya maçı gibi.
Türkiye’den çok oyuncu var
Nijerya’yı takım halinde takip edenler sınırlı olabilir ancak kadrodaki bir çok isme futbolseverlerin aşina olduğu kesin. Başta Türkiye’de oynayan Ogenyi Onazi, Kenneth Omeruo, Abdullahi Shehu, William Troost-Ekong olmak üzere, Obi Mikel, Ahmed Musa, Victor Moses, Alex Iwobi gibi...
D GRUBU FİKSTÜRÜ
16 Haziran 16.00 Arjantin-İzlanda
16 Haziran 22.00 Hırvatistan-Nijerya
21 Haziran 21.00 Arjantin-Hırvatistan
22 Haziran 18.00 Nijerya-İzlanda
26 Haziran 21.00 İzlanda-Hırvatistan
26 Haziran 21.00 Nijerya-Arjantin

Haberin Devamı