Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Turun adı Fırtına

Turun adı Fırtına

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Trabzonspor, Rostov'u geçip adını gruplara yazdırdı

Turun adı Fırtına

Avni Aker'de oynanan ilk maçı 2-0'lık galibiyetle kapatan ve istediğini alarak Rusya'ya avantajlı giden bordo-mavililer, dün deplasmanda kendini fazla zorlamadı. Sahadan golsüz eşitlikle ayrılan Fırtına şimdi mücadele edeceği grubu bekliyor

UEFA Avurpa Ligi'nde Rostov ile rövanş maçı oynamak için Rusya'ya giden Trabzon büyük sıkıntılar yaşadı. Cezayirli futbolcu Belkalem’in pasaportundaki sorun nedeni ile ülkeye 5 saat gecikmeli girilmesinin ardından ise maçın naklen yayını ile ilgili tam bir sinir harbi yaşandı. Ruslar karşılaşmanın yayınlanmaması için her türlü zorluğu çıkarınca stadyuma gelenler ve internetten takip edenler karşılaşmayı izleyebildi..

VAHID Halilhodzic sürpriz bir kadro ile sahaya çıktı. Sakatlığı olan Bosingwa’nın yerine Zeki Yavru’ya şans verdi. Hasta olan Constant’ın yerinde Salih Dursun hafif sakatlığı olan Mustafa Yumlu’nun yerine Aykut Demir’e, Cardozo’nun yerine Deniz Yılmaz’a, Yusuf Erdoğan’ın yerinde ise Fatih Atik’e şans verdi. Vahid hoca bazı değişiklikleri zorunluluktan yaparken bazılarını ise taktiksel olarak kullandı. Bu sürpriz kadro ise herkesi şaşırttı..

Haberin Devamı

MAÇA ev sahibi takım başladı. Sert ve yıldıran bir futbol ile başladılar. Bu sertlik ve yüksek tempo etkili oldu. Aykut Demir 19. dakikada sol arka adalesinden sakatlanarak yerini Mustafa Yumlu’ya bıraktı. 3. dakikada Poloz’un ceza alanı üzerinden attığı şut yan direğe çarparak auta gitti..

36'DA ceza alanı içinde Musa Nizam boşta duran Deniz’e topu çıkardı bu oyuncu çok kötü bir vuruşla topu taca attı. İlk yarı Trabzonspor’un istediği gibi sonuçlandı: 0-0.

İKİNCİ yarıya iyi başlayan taraf yine ev sahibi takım oldu. 55.dakikada Grigoryev’in şutu üst direğe vurarak auta çıktı. Trabzonspor’da 71'de Sefa çıktı yerini Cardozo’ya bıraktı. 90'da ise Fatih Atik’in ayağından yüzde yüzlük bir golü kaleci Pletikosa önledi. Trabzonspor istediğini alıp, turlayıp döndü.