Gazete Vatan Logo
Futbol Tuzlaspor 0-4 Galatasaray

Tuzlaspor 0-4 Galatasaray

Galatasaray, ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Tuzlaspor'u deplasmanda 4-0 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atladı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Yuto Nagatomo, 16. dakikada Falcao, 45. dakikada Feghouli ve 90+2. dakikada Belhanda kaydetti.

Tuzlaspor 0-4 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur heyecanı devam ediyor. Sürprize imza atarak ilk maçta Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Tuzlaspor, sarı kırmızılıları bu kez evinde konuk etti.

Maça as kadrosuyla çıkan ve başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen Galatasaray mücadeleden 4-0'lık galibiyetle ayrılarak kupada son 16'ya yükseldi.

Mücadeleye etkili başlayan Galatasaray 10. dakikada Nagatomo'nun golüyle öne geçti: 0-1

Yalnızca 6 dakikada bu kez sahneye yıldız futbolcu Falcao çıktı ve farkı ikiye yükseltti: 0-2

İlk yarının skorunu belirleyen gol 45+1'de Feghouli'den geldi: 0-3

İkinci yarıda da üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, 90+2'de Belhanda'nın ayağından bir gol daha buldu ve sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılarak adını son 16 turuna yazdırdı. İlk maçı 2-0 kazanarak büyük bir sürprize imza atan Tuzlaspor'un kupa macerası ise son bulmuş oldu.

GOL! 10' Nagatomo, 16'Falcao, 45+1'Feghouli, 90+2'Belhanda

İŞTE İLK 11'LER

TUZLASPOR: Bayram, Bülent, Erdinç, Kemal, Tarık, Muhammed, Gökcan, Umut, Yasin, Sadık, Göksu

Haberin Devamı

GALATASARAY:Muslera, Nagatomo, Ahmet, Donk, Mariano, Selçuk, Ömer, Taylan, Belhanda, Feghouli, Falcao

Maçtan dakikalar

7. dakikada sol taraftan Nagatomo’nun içeri çevirdiği topa Falcao’nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

10. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında Belhanda’nın son çizgiye inerek ortaladığı topa arka direkte Ömer vuruşunu yaptı. Savunmadan dönen topa Nagatomo’nun düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

16. dakikada sağ taraftan Feghouli’nin ortasında arka direkte Falcao’nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

28. dakikada sol taraftan Selçuk’un kullandığı kornerde kale önünde Falcao’nun yaptığı röveşata vuruşta meşin yuvarlağı Tuzlaspor savunması çizgi üzerinden çıkardı.

45+1. dakikada Taylan'ın pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Feghouli'nin yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3

Maçtan notlar

Türk Telekom Stadı'nda oynanan ve 2-0 kaybedilen ilk maçta bu sezon fazla forma şansı bulamayan futbolcuları görevlendiren teknik direktör Fatih Terim, rövanş karşılaşmasında as oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadroyu sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Fatih Terim, rakipleriyle yaptıkları ilk maça göre kadroda 7 değişikliğe gitti. İlk karşılaşmada forma giyen oyunculardan Ahmet Çalık, Yuto Nagatomo, Selçuk İnan ve Taylan Antalyalı'yı tekrar sahaya süren tecrübeli teknik adam, Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Emin Bayram, Yunus Akgün, Jimmy Durmaz ve Emre Mor'u yedeğe çekti, sakatlığı olan Jean Michael Seri ise kadroda bulunmadı.

Terim, rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Fernando Muslera, Mariano Filho, Ryan Donk, Ömer Bayram, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda ve Radamel Falcao'ya forma giydirdi.

Galatasaray'da sezonu kapatan Christian Luyindama, tedavisi devam eden Florin Andone ile hafif sakatlıkları olan Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Ryan Babel, Marcao ve Mario Lemina da maçta görev yapamadı.

Tuzlaspor'da 3 değişiklik

Tuzlaspor'da teknik direktör Gürses Kılıç, ilk maça göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

TFF 2. Lig ekibinde ilk maçta forma giyen Doğan Can Otman ve Mustafa Emre Can yedeğe çekilirken, Abdullah Halman ise kadroda bulunmadı.

Rövanş karşılaşmasında bu futbolcuların yerine Bülent Uzun, Kemal Tokak ve Göksu Türkdoğan görev aldı.

Mustafa Cengiz de takip etti

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de izledi.

Cengiz, müsabakayı protokol tribününde kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay ile takip etti.

Bu arada karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim lehine tezahürat yaptı.