Gazete Vatan Logo
Futbol U19 Milli Takımı elit tura yükseldi

U19 Milli Takımı elit tura yükseldi

Türkiye U19 Milli Takımı, Hırvatistan'da yapılan UEFA U19 Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu'nda grubunu ikinci sırada bitirerek 2015 yılının Mart ayında oynanacak Elit Tur'da yer almaya hak kazandı.

U19 Milli Takımı elit tura yükseldi

U19 Milli Takımı, Eleme Turu 3. Grup'taki üçüncü ve son maçında Sibernik kentinde ev sahibi Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı.

Grupta oynanan günün diğer maçında ise Estonya, İzlanda'yı 3-0 yendi.

Alınan bu sonuçlar neticesinde Türkiye ve Hırvatistan, Elit Tur'a yükselirken, 4 puanla üçüncü sırada kalan Estonya, tüm gruplar arasında en iyi üçüncü takım olabilmek için diğer gruplardaki maçların tamamlanmasını bekleyecek.

52 takımın 4'erli olarak 13 gruba ayrıldığı 1.Eleme Turu'nda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler ile tüm gruplar arasında en iyi üçüncü ve ülke puanı en yüksek olan İspanya, Elit Tur'a yükselecek. Mart 2015'te düzenlenecek ve toplam 28 takımın 4'erli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise, gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, 2015 yazında Yunanistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na yükselmeye hak kazanacak. Ev sahibi Yunanistan finallere direkt olarak katılacak.