Gazete Vatan Logo
Basketbol UBA Türkiye sona erdi

UBA Türkiye sona erdi

4 kıtadan 12 basketbolcu ve 5 kişilik teknik ekibin katılımıyla düzenlenen “UBA Türkiye” sona erdi.

UBA Türkiye sona erdi

Ocak ayının ilk haftasından son haftasına kadar İstanbul’da konaklayan sporcular yoğun bir antrenman ve maç temposu içine girerken TBL ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TB2L’den İstanbul DSİ, Pertevniyal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile TB3L’den FMV Işıkspor ve Acıbadem mücadelelerine çıktılar.

Kampın sivrilen isimlerinden Amerikalı Esian Henderson TB2L ekiplerinden İstanbul DSİ ile söz keserken Brezilyalı Igor Avelino’nun Damir Mulaomerovic’in çalıştırdığı Bosna kulübü Sloboda Dita’ya ve vatandaşı Marcelo Egidio’nun Karadağ ekibi KK Jedinstvo Bijelo Polje’ye transferleri sonuçlanmayı beklemekte. Nijeryalılar Samuel Toluwase ve Musa Abba İbrahim kampın başantrenörü Özren Seleskoviç eşliğinde özel çalışmalar yapmak ve KK Bosna-Royal ile KK Mostar Student formaları giymek için Bosna’ya yola çıkarken Yugoslav kökenli genç oyuncular Nikola Sucov, Vuk Miladenovic ve Milan Neradovic’in eğitim bursu konusunda özel üniversiteler ile görüşmeleri devam ediyor.

Uluslararası Basketbol Akademi sorumluları Adin Adinoviç ve Serdar Ortakuyu yaptıkları açıklamada “Kampı düzenleme kararı aldığımızda genel kanı dünyanın her köşesinden bu kadar insanı hele ki sezon ortası bir araya getirmenin mümkün olmadığı yönündeydi. Fakat Türkiye’nin dünya basketbolundaki yeri ve dünyadaki muadillerinin aksine oyuncuları profesyonel kulüplere karşı oynatacak olmamız sayesinde fazlasıyla başvuru alırken birçok da sporcuyu gerçi çevirmek zorunda kaldık. Katılımcılar açısından çok iyi bir tecrübe oldu ve kulüplerimizin de lig arasında maç eksiklerini gidermiş olduk. Türkiye Basketbol Federasyonu, Bahçelievler Belediyesi ve bize destek veren kulüplerimiz başta olmak üzere herkese çok teşekkürler.” ifadelerini kullanırken seviye ve katılımcı sayısının arttırılarak organizasyonunun her sene tekrarlanacağını belirttiler…

Haberin Devamı