Gazete Vatan Logo
Futbol Üçlü cezaya devam

Üçlü cezaya devam

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (International Football Association Board - IFAB) Kuzey İrlanda'nın Belfast kentinde yaptığı toplantıda üçlü cezanın (penaltı-kırmızı kart- maç cezası) yumuşatılması ve uzatmada 4'üncü bir oyuncu değiştirilmesi tekliflerini kabul etmedi.

Üçlü cezaya devam

Dört saat süren toplantının önemli bir bölümünü, birçok ünlü futbol adamının ve antrenörünün değiştirilmesini istediği iki kural hakkındaki görüşmeler kapsadı. Üçlü ceza hakkındaki teklifte kırmızı kart yerine sarı kart gösterilmesi isteniyordu. IFAB, kırmızı kartta ısrarcı oldu, ancak oyundan atılan futbolcuya verilen otomatikman bir maç oynamama cezasının yeniden gözden geçirilmesini önerdi. FIFA, konuyu kendi disiplin kuruluna havale etti. Disiplin Kurulu'nun hazırlayacağı teklif 20/21 Mart'ta toplanacak İcra Kurulu'nda ele alınacak. Teklif, İcra Komitesi'nden geçerse 28/29 Mayıs'taki FIFA kongresine getirilecek ve oylanacak. Buradan olumlu karar çıkarsa, değişiklik gelecek sezondan itibaren uygulanacak.

Uzatma dakikalarında 4. oyuncu değiştirilmesi teklifi ise reddedildi. IFAB, maç uzatmaya da gitse 3 değişiklikte kalınması uygundur kararını verdi.

Tereddütlü konularda video çekimlerine başvurulması konusundaki teklif, "daha geliştirilmesi lazım" gerekçesiyle sonuçlandırılmadı. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, konunun IFAB tarihinde verilecek en önemli karar olduğunu ve çok detaylı araştırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Toplantıda alınan en önemli değişiklik kararı, amatör futbol ile ilgili oldu. Bundan böyle, oyundan çıkan bir oyuncu daha sonra yeniden başka bir oyuncunun yerine girebilecek.