Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi UEFA Avrupa Ligi'nde bir üniversite takımı!

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üniversite takımı!

2019-20 sezonu tarihi bir başarıyla açılacak. Avrupa Ligi’nde ilk tur maçlarında Galler ekibi Cardiff Metropolitan Üniversitesi’nin futbol takımı öğrencilerden kurulu kadrosuyla sahaya çıkacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üniversite takımı!

UEFA Avrupa Ligi’nde sürpriz bir takım bu sezon ilk kez mücadele edecek. Galler’in Cardiff Metropolitan Üniversitesi’nin futbol takımı tarihi bir başarı elde ederek adını UEFA Avrupa Ligi yazdırdı.

Böylece Avrupa kupaları tarihinde bir ilk yaşandı. İngiliz The Sun Gazetesi tarafından özel olarak incelenen futbol kulübü, tamamen öğrencilerden oluşuyor. Profesyonel bir yapıya dahil olmayan bu futbol takımı, oyuncularını dönemlik öğrencilerden seçiyor.

Hatta işin en ilginç tarafı, kulüp bu öğrencilere maaş ödemiyor, öğrenciler takımda oynayabilmek için bir üyelik bedeli ödüyor. Yıllık olarak üyelik bedeli ödeyen futbolcular takımda olmaya hak kazanıyor. Galler’de Premier Lig’de Bala Town’ı Avrupa Ligi’ne katılma adına yapılan play-offlarda deviren Cardiff Metropolitan Üniversitesi, ülkesini turnuvada temsil etme hakkı kazandı. Avrupa Ligi’ne ilk ön eleme turundan katılacak olan üniversite takımı, 27 Haziran’da Lüksemburg temsilcisi FC Progres ile oynayacak.

Takımın futbolcularından Bradley Woolridge de yaptığı açıklamada, “İlk tur deplasmanda yapacağımız maç özel olacak. Arkadaşlarımız ve ailelerimiz de bizimle gelecekler. Avrupa Ligi’ndeki ilk maçımız, hayatımızın en önemli maçı olacak. Şu anda hazırlıklarımızı yapıyor. Haftada 4 gün antrenman yapıyoruz. Hatta hafta sonları hazırlık maçları yapıyoruz. Tüm motivasyonumuzu futbola verdik” dedi.

Haberin Devamı

Cardiff Metropolitan Üniversitesi, 2019-20 sezonunda Avrupa kupalarında yer alan tek öğrenci takımı olarak da tarihe geçecek.

(Milliyet)