Gazete Vatan Logo
Galatasaray UEFA Başkanı Ceferin'den G.Saray açıklaması

UEFA Başkanı Ceferin'den G.Saray açıklaması

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz ve Uğur Önver ile "UEFA Başkanı Özel" programında konuştu.

UEFA Başkanı Ceferin'den G.Saray açıklaması

UEFA Başkanı Alexander Ceferin’in EURO 2024 adaylığımız ile ilgili direkt yorum yapamayacağını ifade etmesine karşın ülkemizle ilgili sözleri umutlarımızı arttırdı. Ceferin dün akşam CNN Türk’te yayınlanan ‘UEFA Başkanı Özel’ Programında Cem Yılmaz ve Uğur Önver’in sorularını yanıtlarken şu açıklamaları yaptı:
TÜRKİYE her halükarda böyle büyük organizasyonların altından kalkabilecek kapasiteye sahip. Ekonomik açıdan olsun, diğer unsurlar açısından da dünyanın en büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek güçte bir ülke.
TEK başına bakıldığında sporda uzak ara en büyük organizasyon Şampiyonlar Ligi finalidir. Örneğin Superbowl’dan bile büyük. O yüzden Türkiye’nin herhangi bir organizasyona ev sahipliği yapamayacağını düşünemiyorum. Burada şartname zaten çok açık. Değerlendirme süreci işleyecek sonra da karar vereceğiz.
‘Bilmeden konuşsam görevden alınırdım’
2024’e gelince de ben şu an bununla ilgili herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum, çünkü çok erken olduğuna inanıyorum. Ancak birçok yerde sanki iki çocuğum yarışıyormuş gibi hissettiğimi söyledim. İnanılmaz dost iki futbol federasyonu, ekonomik olarak çok güçlü iki ülke. Hani o açıdan bakıldığında kim kaybederse ona yazık olacak gibi görüyorum. Bir şey söylemek gerçekten çok zor ve zaten çok da erken.. Zaten her halükarda ben yorum yapmazdım, ancak hiç şüphesiz Türkiye büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede.
BİR görüşüm olsa dahi yorum yapmazdım, kaldı ki herhangi bir fikre sahip değilim. Şartların yerine getirilip getirilmediğini görmedim ve bunlar çok önemli. Çok net ve şeffaf işleyen bir prosedürümüz var. UEFA olarak bazı değişimlere gittik. Farklı ve düzgün olmasını istedik.
DÜŞÜNSENİZE bir UEFA Başkanı çıkacak. Şartnamenin yerine getirilip getirilmediğini bilmeden bir yorum yapacak. Büyük bir ihtimalle beni hemen görevden alırlardı.”

Haberin Devamı

‘G.Saray kararı sıra dışı değil’
UEFA Başkanı Ceferin, sarı-kırmızılı takımın dosyasının hukuk kuruluna gönderilmesiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“ÖNCELİKLE şunu belirteyim özel dosyalarla ilgili yorum yapmıyorum. Çünkü bağımsız bir komisyonumuz var. Bir sorunla karşılaşıldığında onlar karar veriyor.
YÖNETMELİĞİMİZE göre hakem komisyonunun bazı durumlarda araştırma komisyonunun kararını düzeltme hakkı bulunuyor. Ama bu illa bir şey değişecek anlamına da gelmiyor. Dosyaya bakacak ve bir revize gerekip gerekmediğine karar verecekler. Bu çok sıra dışı bir olay değil, sıkça yapılan bir uygulama. Başka bir kararın çıkacağı anlamına gelmez.”
‘Demirören ile aramız çok iyi’
“TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile aramız çok iyidir. Ancak bu iyi ilişkimiz başkan olduğum için değil, bizim dostça bir bağımız vardı ben başkan olmadan önce de. Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı olduğumuz dönemlerden kalma.
‘İYİ ÇALIŞIYORLAR’
BENİ 2015 veya 2014’te ziyaret etti. Bu benim UEFA Başkanı olmayı düşünmeye başladığımdan çok önceydi. Çok iyi bir ilişkimiz var. Türkiye Futbol Federasyonu olarak iyi bir lidere sahipsiniz. İşlerini çok iyi ve düzgün yapıyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu’na güvenimiz sonsuz.”
‘Devler Ligi finali için TFF’ye güvenimiz sonsuz’
“TÜRKİYE Futbol Federasyonu’na güvenimiz sonsuz. 2020 Şampiyonlar Ligi finalini hakkıyla yapacaklardır buna inanıyorum. Yeteri kadar, hatta fazla fazla otelleriniz var, muhteşem hava alanlarınız var, olması gereken her şeye sahipsiniz.
MAÇIN oynanacağı stat da komple yenilenecek. Dolayısıyla benim için çok güzel, hatta bunu daha da güzel kılan bir diğer şey de stadın adı. Stada dünya tarihindeki en büyük politikacılarından birinin adı verilmiş.”
‘Kariyeri bitti diye bakıyorum Türkiye’ye transfer oluyor’
“BİRKAÇ Türk derbisini seyrettim. Ama şunu söylemeliyim ki çok çılgın ve coşkulu bir taraftarınız var. Hani şimdi bir şey söyleyeceğim, ‘tabii sana mı kaldı’ diyebilirsiniz ancak bu sadece benim fikrim o da şu ki, birçok iyi takıma sahipsiniz. Bence büyük takımlarda kariyerini bitirip Türkiye’ye büyük takımlara gelen oyunculara değil de daha çok kendi oyuncularınıza daha çok odaklanmalısınız.
AMA dediğim gibi bunun uzmanı ben değilim ancak şöyle hissediyorum mesela büyük bir takımda oynayıp kariyerini bitireceğini düşündüğüm bir oyuncuyu Türkiye’nin büyük kulüplerinden birinde görünce bana biraz tuhaf geliyor. Bana öyle geliyor.”
Ceferin'in 5 yıldız futbolcu için görüşleri:
Messi - Kalite
Ronaldo - Hız, güç, goller
Mesut Özil - Asist
Salah - Geleceğin Messi'si
Cengiz Ünder - Süperstar olma yolunda ancak her yıldız gibi onun da şansa ihtiyacı var

Haberin Devamı