Gazete Vatan Logo
Galatasaray UEFA'dan Galatasaray'a acı sözler

UEFA'dan Galatasaray'a acı sözler

Galatasaray’ın, geçtiğimiz gün Cenevre’de katıldığı UEFA zirvesinin perde arkası ve masada yetkililerin gündeme getirdiği konulara Hürriyet yayınladı.

UEFA'dan Galatasaray'a acı sözler

Avrupa kupalarına katılma ihtimali 70 milyon Euro’luk zarar nedeniyle zora giren Galatasaray Kulübü’ne UEFA acı bir uyarıda bulundu ve Ünal Aysal dönemine dikkat çekti.

“Biz size bildirdik ancak önlem almadınız. Tebligatımızı alan Avrupa’daki 23 kulüp içinde zararı artan tek kulüp bir Galatasaray oldu” diyen UEFA yetkilileri, sorunun kaynağı olarak, eski başkan Ünal Aysal dönemini ve 200 bin Euro’luk cezaya karşın 2014-15 sezon başında yapılan 8 transferi gösterdi.

Galatasaray’ın, geçtiğimiz gün Cenevre’de katıldığı UEFA zirvesinin perde arkası ve masada yetkililerin gündeme getirdiği konulara Hürriyet yayınladı.

İşte Galatasaray adına Genel Sekreter Fatih İşbecer ve Futbol Direktörü Cenk Ergün’e UEFA yetkililerinin aktardıkları ve sarı kırmızılıların yanıtları:

TEBLİGATA RAĞMEN ZARARINIZ KATLANDI

1- UEFA yetkilileri ilk olarak, yaptıkları tebligatın önemine dikkat çekti ve “200 bin Euro ceza vermeden önce de uyardık. Takip ve inceleme altında olduğunu dönemin başkanı Ünal Aysal ve yönetimine tebliğ ettik. Biz bu uyarıyı yaptığımızda Galatasaray’ın zararı daha azdı. Ancak tebligat yolladıktan sonra zararınız 90 milyon Euro’ya kadar cıktı.”

Haberin Devamı

TOPARLIYORUZ, BİZE TOLERANS GÖSTERİN

2- UEFA’nın bu çıkışına İşbecer ve Ergün, “Ünal Aysal istifa ederek görevini bıraktı. Biz şu anda bu tabloyu toparlıyoruz. Bunun için gerekli operasyonları sportif hedefimizden vazgeçmeyerek yapıyoruz. Ancak bize tolerans gösterin. Zararı 20 milyon Euro aşağı çektik. Bu mali disiplini oturtacağız” karşılığını vererek, 1 yıl daha ek süre talebinde bulundu.

PARMA BATTI, SİZ DE KÖTÜYE GİTTİNİZ

3- Sarı kırmızılı idarecilerin bu talebine UEFA yetkilileri acı bir örnek ile yanıt verdi: “Aynı durumda 23 kulüp var. Bunlardan biri, Parma battı... Kulüplere uyarıdan sonra kötüye giden bir tek Galatasaray var. 23 kulüp de önlemini aldı ve kendini düzeltmeye başladı.. Ancak Galatasaray yeni transferleriyle birlikte zararını 20-30 milyon Euro artırdı.”

UEFA’NIN DAYANAKLARI ÇOK GÜÇLÜ

4- Tavizsiz davranan UEFA’nın eli oldukça güçlü. Çünkü, 200 bin Euro ihtar cezasının ardından Galatasaray, 2014-2015’tea 8 transfer yaptı. Bunlara toplam 13.6 milyon Euro bonservis ve 10 milyon 677 bin Euro ücret ödedi. Ayrıca Burak, Selçuk ve Muslera’ya zam yapıp sözleşme yenilenerek, UEFA’nın istekleri dışında hareket edildi.

Haberin Devamı

VE SENEYE AVRUPA ÇOK ZOR

UEFA, Galatasaray ile önümüzdeki aylarda sürekli mali durum değerlendirmesi yapacak, Mart 2016’da ise karar verilecek. Bu koşullarda sarı kırmızılıların önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma şansının çok az olduğu öğrenildi.

İsviçre'deki görüşme sonrası, sarı kırmızılı camiada, geleceğin nasıl şekilleneceği ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. Mali tablonun UEFA’nın istediği sürede düzeltilmesinin zorluğu karşısında, seneye Avrupa kupalarına katılma şansının çok zora girdiği dile getiriliyor. 15 Ekim’de UEFA ön bir değerlendirme toplantısı yapacak. Ardından, Galatasaray Kulübü ve UEFA arasındaki görüşmeler ile dosya-bilgi alışverişi Aralık 2015’e kadar sürecek. Sarı kırmızılı kulüp Mart 2016’da UEFA’da hakim önüne çıkacak.

Haberin Devamı

Ve UEFA’nın vereceği karar Mart ayında hakim önüne çıktıktan sonra kesinlik kazanacak. Galatasaray’ın Avrupa Kupalarından men cezası alıp almayacağı Nisan ayında belli olacak.

(Hürriyet)