Gazete Vatan Logo
Galatasaray UEFA denetimi Galatasaray'a 62 milyon euro kazandırdı

UEFA denetimi Galatasaray'a 62 milyon euro kazandırdı

Galatasaray, finansal fair play konusunda kendini disipline sokmasıyla para kazanmaya başladı ve son üç yılda bonservis geliri olarak 62 milyon euroyu kasasına koydu.

UEFA denetimi Galatasaray'a 62 milyon euro kazandırdı

Badou Ndiaye’yi 16 milyon euro karşılığında İngiltere’nin Stoke City kulübüne gönderen Galatasaray, son yıllarda oyuncu satma konusundaki istikrarını sürdürdü.

2012-15 arası dönemde kulübün elden çıkardığı oyuncu sayısı ve karşılığında elde edilen gelir son derece sınırlıydı. Bu üç yıllık dönemde bonservis geliri olarak toplamda yalnızca 6 milyon euro toplandı. Ancak özellikle finansal fair play konusunda girilen sıkıntı ve beraberinde gelen Avrupa’dan men cezası, gelir-gider dengesinde dikkatli davranışı zorunlu kıldı, transfer politikasında gözle görülür bir değişikliğe gidilmesine yol açtı.

Son üç yılda bir çok başkan ve yönetim değişmesine rağmen, sarı-kırmızılılar ‘Kurumda devamlılık esastır’ ilkesi doğrultusunda hareket etti ve ortaya bütünlüklü bir transfer politikası çıktı. 2015-18 arası dönemde elden çıkardığı futbolculardan kasasına bonservis bedeli olarak 62 milyon euro koydu. Burak Yılmaz’ın Çin’e satışıyla başlayan bu süreç, Porto’nun yolunu tutan Alex Telles, Leipzig’e giden Bruma ve son olarak Ndiaye ile kesintisiz devam etti.

Haberin Devamı

(Milliyet)