Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA ile FIFA arasında Şampiyonlar Ligi krizi!

UEFA ile FIFA arasında Şampiyonlar Ligi krizi!

UEFA Başkanı Ceferin, FIFA’nın küresel çaptaki yeni Şampiyonlar Ligi projesine sert çıktı, projeyi uygulamaya koymaya hazırlananlara ağır eleştiriler getirdi.

UEFA ile FIFA arasında Şampiyonlar Ligi krizi!

FIFA’nın futboldaki ‘çılgın proje’si, UEFA engeline takıldı. Dünya futbolunun patronu konumundaki kurumun, Dünya Kulüpler Kupası’nı genişleterek, Şampiyonlar Ligi’nin küresel biçimine sokma projesine Avrupa’dan tepki geldi.

Japonya ve Suudi Arabistan merkezli fonlar tarafından 25 milyar dolar kâr edeceği garantisi verilen, iki yılda bir düzenlenmesi tasarlanan, 12’si Avrupa’dan olmak üzere 24 takımı bünyesinde barındıracak yeni lig, UEFA’nın çektiği set ile karşılaştı.

“Futbol satılık değil, sattırmayacağız”

Projeye sert çıkan UEFA Başkanı Ceferin “Futbol satılık değildir. Ben görevde olduğum sürece bu tip şeyler olmayacak. Gözü kâr etmekten başka şey görmeyen bazı insanların futbol turnuvalarının ruhunu satmalarını kabul edemem. Biz futbolun sahibi değiliz, satılmasına izin vermeyeceğiz” diyerek tavırlarını ortaya koydu.

UEFA boykot etmeyi düşünüyor

FIFA’nın 2020’de uygulamaya koymaya hazırlandığı yeni lig projesi için UEFA en önemli konfederasyon olarak öne çıkıyor. Çünkü bu turnuvaya katılması düşünülen takımların yarısının Avrupa’dan olması öngörülüyor. Ayrıca UEFA en zengin futbol konfederasyonu ve buradan takımların olmaması halinde yeni organizasyonun bir ağırlığı olmayacak. Yeni ligin hayata geçirilmeye çalışılması durumunda UEFA’nın boykot edeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

(Onur Dinçer / Skorer)