Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA kararını açıkladı!

UEFA kararını açıkladı!

Eskişehirspor Avrupa kupalarına katılıp katılamayacağı bugün belli oldu.

UEFA kararını açıkladı!

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, hafta başı UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu.

Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etti.

UEFA Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor.

Sivasspor ve Eskişehirspor'a gelen cezaların ardından Karabükspor ve Bursaspor, gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde edecek.

Hoşcan: Sonu nereye kadar gidiyorsa gideceğiz

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA tarafından 1 yıllık men cezasının ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Hoşcan yaptığı açıklamada Avrupa Ligi'ne katılabilmek için tüm itiraz yollarını deneyeceklerini vurgularken, "Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve sonu nereye kadar gidiyorsa gideceğiz. Bu 3 Temmuz sürecinin Avrupa'ya giden her takımın önüne pişirilip pişirilip konmasından çok rahatsızız. Bülent Uygun ve Ümit Karan ile ilgili dava çalışmalarına başlamıştık. Avrupa için tüm itiraz yollarımızı deneyeceğiz" diye konuştu.

Sivasspor'dan açıklama! "Korcan'ın suçsuz..'

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Avrupa'dan men edilmelerinin ardından ilk açıklamalarını yaptı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Sivasspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası verilmesi kararına itiraz edeceklerini belirterek, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.
Odyakmaz yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile ilgili dosyanın CAS'ta önceki süreçte görüşüldüğünü hatırlatarak, "Bu dosya kapsamında beni, yöneticimizi (eski yönetici Ahmet Çelebi) ve o dönemki futbolcularımızdan Mehmet Yıldız'ı suçsuz bulup, kalecimiz Korcan Çelikay hakkında olumsuz görüş bildirmişti" diye konuştu.

Mecnun Odyakmaz, şunları söyledi:

"UEFA, 2 yıl men ve 300 bin avro para cezası talebiyle bizden savunma almıştı. Şimdi 1 yıl katılmamamıza karar verdiğine göre, bu meseleyi CAS'ın çözmesini uygun gördüğünü düşünüyorum. Korcan'ın suçsuz olduğunu biliyoruz. CAS'a başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."
Sivasspor Kulübü'nün, UEFA Tahkim Kurulu'nun aldığı karara itiraz için gelecek hafta içinde CAS'a başvurması bekleniyor.

"Cezayı hakkaniyetli bulmuyorum"

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Sivasspor ve Eskişehirspor'a verdiği Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezasını "hakkaniyetli" bulmadığını söyledi.

İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehirspor ve Sivasspor'a verilen cezanın uzun zamandır Türk futbolunun içinde biri olarak kendisini çok üzdüğünü belirterek, ceza alan kulüplerin karara itiraz edeceğini düşündüğünü kaydetti.

Cezaya neden olacak fiilin sahiplerinin değil de kulüplerinin cezalandırılmasının, camiaların tarihlerine gölge düşüreceğini vurgulayan Cavcav, şöyle devam etti:

"Cezayı hakkaniyetli bulmuyorum. Fiilin sahiplerinin değil de kulüplerinin cezalandırılması ve tarihlerine gölge düşürülmesi adil olmaz. Evet, böyle bir cezanın verildiğini duymak dahi çok üzücü. Kulüplerimizin cezayı CAS'a götüreceğini tahmin ediyorum. Umarım Avrupa hedefleri, umutları burada kalmaz ve itirazlarında haklı çıkarlar."

Haberin Devamı