Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA'nın kararına ilk tepkiler: "Mesut Özil'i biz mi linç ettik?"

UEFA'nın kararına ilk tepkiler: "Mesut Özil'i biz mi linç ettik?"

Spor yazarı Şansal Büyüka ve Rıdvan Dilmen EURO 2024 kararını değerlendirdi. Büyüka "Hayat bir tiyatro gibidir, en kötü insanlar en iyi yerlerde otururlar. Bu UEFA'nın tarifidir, başka bir sözüm yok." açıklamasını yaparken, Rıdvan Dilmen de, "4.kez gittik, yine gideceğiz" ifadesini kullandı.

UEFA'nın kararına ilk tepkiler: "Mesut Özil'i biz mi linç ettik?"

Spor yazarı Şansal Büyüka ve Rıdvan Dilmen EURO 2024 kararı sonrası açıklamalarda bulundu.

Büyüka'nın sözleri şöyle;

"Hayat bir tiyatro gibidir, en kötü insanlar en iyi yerlerde otururlar. Bu UEFA'nın tarifidir, başka bir sözüm yok. Kardeşim Mesut Özil'i biz mi linç ettik? Türklerin yaşadığı evleri biz mi kundakladık, bu statlarda turnuvayı istemiyoruz diye pankartları biz mi açtık? UEFA bir kez daha haklının değil güçlünün yanında durdu."

Dilmen'in ifadeleri ise şöyle:
2019 Süper Kupa finali Türkiye'de, 2020 Şampiyonlar Ligi finali Olimpiyat'ta. Madem problemli, o finalleri niye verdiler?"
Çok sürpriz mi? Bence değil. Zaten UEFA verdiği raporda adil olmayan, adaletsiz bir rapor hazırlamış. Almanya'nın raporunda Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile ilgili ırkçılık olayı var mı?"
4. kez gittik, 5. kez, 6. kez yine gideceğiz. Olimpiyatlar için de öyle. Ülkemiz zengin olmayabilir ama güçlü bir ülke. Bir hayal kırıklığı olmamalı."