Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA’nın primi ne kadar?

UEFA’nın primi ne kadar?

Schuster, Beşiktaş’a öyle inanıyordu ki bunu daha imza atmadan önce gösterdi

BEŞİKTAŞ yönetimi, futbolcular ve taraftarlar yeni hocası Bernd Schuster’e çok güveniyor, Alman hoca da takımına... Hatta Schuster kendisine ve siyah-beyazlılara öyle inanıyor ki Beşiktaş’a imza atmadan önce yönetimle yaptığı görüşmelerde bunu net bir şekilde ortaya koydu. Siyah-beyazlılarda transferi gerçekleştiren futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu Madrid’de Schuster’i Beşiktaş’a gelmeye ikna ettikten sonra sıra sözleşmenin detaylarını konuşmaya geldiğinde tecrübeli teknik adamın ne kadar iddialı olduğu da ortaya çıktı.

SCHUSTER yıllık 2.6 milyon Euro’ya Beşiktaş’a ‘evet’ derken, Adalı ve Zülfikaroğlu’nun şampiyonluk için 150 bin Euro, Türkiye Kupası için 100 bin Euro prim önerisini de kabul etti. Ancak bu esnada tecrübeli hocanın sorusu iki yöneticiyi de hem şok hem de memnun etti. Schuster “UEFA Kupası şampiyonluğu olursak prim yok mu?” derken, Adalı ile Zülfikaroğlu ise “Evet, istediğini yaz” karşılığını verdi. Bunun üzerine de Schuster 500 bin Euro yazarken, bu önerisi yönetim tarafından hemen kabul edildi.

DAUM’LA UÇURUM VAR

ANCAK Schuster’in şampiyonluk primleri için istediği rakam bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran F.Bahçe’nin güçlükle gönderdiği hocası Daum’la karşılaştırıldığında çerez parası gibi kalıyor. F.Bahçe ile kapı gibi bir sözleşme imzalayan Daum takımı şampiyon yapsa 1 milyon Euro alacaktı. Türkiye Kupası’nın kazanılması halinde 250 bin Euro, UEFA yarı finali 250 bin, final 400 bin, şampiyonluk 800 bin Euro net olarak Alman hocaya ödenecekti.

ŞAMPİYONLAR Ligi’ndeki rakamlar ise daha uçuk: Çeyrek final 400 bin, yarı final 500 bin, final 600 bin, şampiyonluk 1 milyon Euro net. Yani Schuster takıma hem lig, hem kupa hem de UEFA Avrupa Ligi şampiyonu yapsa bile (toplam 750 bin Euro) Daum’un sadece lig şampiyonluğu için alacağı paranın yanına bile yaklaşamıyor.

Schuster tatilin acısını çıkardı

BEŞİKTAŞ’TA önceki gün öğleden sonra takıma izin veren teknik direktör Bernd Schuster bunun acısını dün sabah idmanda futbolculara ağır bir kondisyon idmanı yaptırarak çıkardı.

KOŞU ve ısınma hareketlerinin ardından istasyon çalışması gerçekleştiren siyah-beyazlılar daha sonra 3 gruba ayrılarak dar alanda minyatür kale ile turnuva yaptı. Sakatlıkları nedeniyle 3 gündür idmanlara çıkamayan Bobo ve Rüştü de takımla çalışırken, salonda çalışan Ekrem Dağ ise ilk kez sahaya inmesine karşın tek başına koşu yapmakla yetindi.

Haberin Devamı