Gazete Vatan Logo
Beşiktaş UEFA ve FIFA'dan Beşiktaş'a övgü

UEFA ve FIFA'dan Beşiktaş'a övgü

Beşiktaş'ın Feyenoord zaferi Avrupa'da geniş yankı buldu.

UEFA ve FIFA'dan Beşiktaş'a övgü

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Feyenoord deplasmanından aldığı 2-1'lik galibiyet, Avrupa basınında geniş yer buldu.

UEFA, resmi internet sitesinden yayımladığı haberde, Mustafa Pektemek ve Kerim Koyunlu'nun golleriyle Feyenoord'u yenen siyah-beyazlıların geçen sezon Hollanda 1. Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamlayan Feyenoord karşısında üst tura çıkma adına önemli bir avantaj yakaladığı vurgulandı.

Haberde, Beşiktaş'ın maçın kontrolünü ilk dakikalardan itibaren ele aldığı, 13. dakikada Oğuzhan'ın kornerden kazandığı köşe vuruşunu gole çeviren Mustafa Pektemek'in ardından yine Oğuzhan'la farkı artıracak şanslar elde etmesine rağmen bunları değerlendiremediği belirtildi.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda da rakibi karşısında üstün futbolunu devam ettirerek baskısının sonucunda Joris Mathijsen'in hatasından Kerim ile farkı ikiye çıkardığı, Motta'nın uzatma dakikalarında yaptırdığı penaltının ardından Feyenoord'un 6 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı rövanş maçına "eli boş gelmeyeceği" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

FIFA'nın internet sitesinden yayınlanan haberde ise maça 5 dakika uzatılma verilmesine dikkat çekilerek Mitchell te Vrede'in son dakikadaki penaltı golünün Feyenoord için teselli olduğu belirtilirken, Fransız haber ajansı AFP, Beşiktaş'ın 1970 Avrupa Kupası şampiyonunu evinde yenmesini öne çıkardı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde ise Feye önemli oyuncuları Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Graziano Pelle'i satmasının ardından önemli derecede güç kaybı yaşadığı ve siyah beyazlıların bu avantajı iyi kullandığı ifade edildi.