Gazete Vatan Logo
Futbol Adaletin var mı BorbaLAN?

Adaletin var mı BorbaLAN?

Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna ile karşı karşıya geldiği maçta tam bir hakem faciası yaşandı.

Adaletin var mı BorbaLAN?

18’de Yarmolenko’nun ofsaytta olduğunu göremeyen yan hakem Cabanero sayesinde orta hakem Borbalan golü verdi. İkinci golde ise Konoplyanka topu dışarıdan çevirdi ve Yarmolenko 2-0 yaptı. 2. yarıda ise Cengiz’in penaltısı da skandallar listesine eklendi.

UKRAYNA karşısında maçın özellikle ilk yarısında evet hiç iyi bir performans gösteremedik, evet rakip kalede hiç etkili olamadık ama bunların dışında en büyük darbeyi hakemlerden yedik. Tüm dünyada yavaş yavaş uygulanmaya başlayan ‘video hakem sistemi (VAR)’ ne yazık ki Dünya Kupası Elemeleri’nde kullanılmadı ve ilk yarıda yediğimiz iki nizami olmayan gol maalesef Ukrayna’nın hanesine yazıldı.
AVRUPA’NIN en tecrübeli hakemlerinden biri olan İspanyol Fernandez Borbalan ve yardımcıları, ev sahibi ekibin ilk yarıda attığı iki golde başrolü oynayan isimler oldu. Mücadelenin 18. dakikasında ilk büyük hata geldi.
KOVALENKO ceza sahamıza girdi, pasını verdi ve Yarmolenko golünü atıp Ukrayna’yı 1-0 öne geçirdi. Ancak Yarmolenko bariz şekilde ofsayttaydı ve hem yardımcı hakem hem de Borbalan bunu görmeyip golü verdi.
PENALTI DA GİTTİ
İKİNCİ golde de yine aynı yan hakem Raul Cabanero, Borbalan ve Yarmolenko sahnedeydi. Konoplyanka sıfıra inip yerden içeri çevirdi ancak topun tamamı çizgiyi geçmişti ve kale vuruşu kullanmamız gerekiyordu.
Fakat hakemler bu pozisyonu da atladı ve Yarmolenko, Konoplyanka’nın hasında ağlarımızı ikinci kez havalandırdı. İkinci yarıda ise hakem Borbalan bu kez Cengiz’in çekilmesine sessiz kaldı, penaltımız da gitti!

Haberin Devamı