Gazete Vatan Logo
Futbol A Milli Takımımız, Rusya'ya kaybetti

A Milli Takımımız, Rusya'ya kaybetti

Avrupa Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında A Milli Takımımız, Trabzon'da konuk ettiği Rusya'ya 2-1 mağlup oldu.

A Milli Takımımız, Rusya'ya kaybetti

Avrupa Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında Türkiye, Trabzon Medical Park Stadı'nda ağırladığı Rusya'ya 2-1 mağlup oldu.

Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Rusya'nın gollerini; 13'te Denis Cheryshev ve 49'da Artem Dzyuba kaydetti. Türkiye'nin tek golü ise 41'de Serdar Aziz'den geldi.

Bu sonuçla Rusya, 3 puana yükselirken, Türkiye 0 puanda kaldı.

Milli takım, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan dakikalar:

12. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Kuzyaev'in ortaladığı topu ceza sahası içerisinde Gazinski kafayla kaleye gönderdi ancak Serkan Kırıntılı, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

13. dakikada Fernandes'in sağdan ortasında, Kuzyaev'in kafa ile arkaya aşırttığı topu Şener Özbayraklı da kafa ile uzaklaştırmak istedi. Ancak Cheryshev, önünde kalan meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1

25. dakikada Erokhin'in sağ kanattan penaltı noktasına çıkardığı topu Kuzyaev bekletmeden kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Haberin Devamı

27. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında, ceza alanı sol çaprazındaki Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda, top yandan auta çıktı.

40. dakikada Fernandes'in sağ kanattan pasında ceza alanına giren Kuzyaev'in yerden sert şutunda, top yandan auta gitti.

41. dakikada Türkiye, beraberliği sağladı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan ortasında, ceza alanı içinde Dzhikiya'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top penaltı noktasının gerisindeki Serdar Aziz'in önüne düştü. Bu futbolcu da gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Lunev'in sağından filelerle buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

49. dakikada konuk takım Rusya öne geçti. Gazinski'nin uzun aşırtma pasında ofsayt bekleyerek duraklayan savunmanın arkasında topla buluşan Dzyuba, bekletmeden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2
67. dakikada Oğuzhan Özkayup'un pasında soldan ceza alanına giren Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda top kaleci Lunev'de kaldı.
71. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı serbest atışta, yakın mesafedeki Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
80. dakikada sağdan ceza alanına hızlıca giren Cengiz Ünder'in yerden şutunda kaleci Lunev, sağ köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.
89. dakikada Dzyuba'nın ceza yayı üzerinden sert şutunda top üst direkten döndü.
90. dakikada Cengiz Ünder'in şutunda savunmaya çarpan top Hakan Çalhanoğlu'nun önüne düştü. Bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Lunev, iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
Karşılaşma, Rusya'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamladı.

Haberin Devamı

Maçtan notlar:
Türkiye ile Rusya arasında oynanan UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Futbol Takımı'nın karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.
En son 9 Şubat 2011'de hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Güney Kore ile karşılaşan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda ilk maçına çıktı.
4 Eylül 2004 tarihinde de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sahasında Gürcistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 14 yıl aradan sonra da Trabzon'da resmi bir maç oynadı.
Taraftarlar coşkuyla destek verdi
Medical Park Stadı'nda taraftarlar, A Milli Takım'a coşkuyla destek verdi.
Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan ay-yıldızlı futbolcuları alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.
Maçı izlemeye gelen taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuyla takımlarına destek verdi. Az sayıda konuk ekibin taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak ülkelerinin milli takımlarını yalnız bırakmadılar.
Karşılaşma öncesi statta açılan büyük afişlerde 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, "En iyisi için, şimdi bizim zamanımız. Trabzon hazır" ifadelerine yer verildi.
Bakan ilgisi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihat Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı tribünde taraftarlarla birlikte izledi.
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.
Okay Yokuşlu'ya sevgi gösterisi
Trabzonlu futbolseverler, sezon öncesi İspanya'nın Celta Vigo takımına transfer olan eski oyuncuları Okay Yokuşlu'yu unutmadı.
Taraftarlar, tribüne çağırdıkları genç futbolcuya sevgi gösterilerinde bulunurken, Okay da alkışlarla karşılık verdi.
Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı da ilk kez milli forma altında Medical Park Stadı'nda bir maça çıktı. Taraftarlar bordo-mavili futbolcuya da sevgi gösterilerinde bulundu.
Eren Bülbül unutulmadı
Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırısında şehit düşen Eren Bülbül, unutulmadı.
Stat etrafındaki reklam panolarının ekranına, "Bu vatan sana minnettar, iyiki varsın Eren' yazıları yansıtıldı.
Stat skorboardından da "Seni asla unutmayacağız. Bu vatan sana minnettar." ifadelerine yer verildi.
Taraftarlar, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' tezahüratlarıyla teröre tepki gösterdi.

Haberin Devamı