Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Ümit Özat istifa etti ve patladı

Ümit Özat istifa etti ve patladı

PTT 1. Lig'de sahasında Denizlispor'u 2-1 yenen Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat, "Alacaklarımın baki kalması kaydıyla bugünden itibaren görevimden istifa ediyorum" dedi.

Ümit Özat istifa etti ve patladı

Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 8 aydır var olan ve son günlerde de devam eden olaylardan dolayı Elazığspor'da çalışmasının çekilmez bir hale geldiğini ifade etti.

Hem Elazığspor Kulübü'nü hem de şehri daha fazla sıkıntıya sokmamak için alacaklarının baki kalması kaydıyla görevinden istifa ettiğini dile getiren Özat, şunları kaydetti:

"Bu arada bu şehirde bana destek olan ve olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklar iki gün antrenmana çıkmadı. Özellikle kulüp içerisindeki bir takım ahlaksızlar, benim de maça çıkmayacağıma dair, beni tribünün önüne atmak adına, bir takım haberler yaptılar. Böyle bir ahlaksızlığı ne ben yaparım ne de futbolcum yapar. Futbolcu antrenmana çıkmayabilir, o da onun doğal hakkı. Futbol ülkelerinde olan doğal bir olay, bunu ilk defa yapan da Elazığsporlu futbolcular değil."

Sezon başından beri Elazığspor'daki yangını söndürmek için çalıştıklarını söyleyen Özat, "Tam ağaç dikeceğiz buna müsaade etmediler. Biz bugün Orduspor'dan sonra maddi olarak bu ligin en kötü takımıyız. Manevi olarak da en kötü takımıyız. Çalıştığımız şartları biliyorsunuz. Bana küfür edenlere bire bir iade ediyorum. Biz buraya spor yapmaya geldik, küfür yemeye değil" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Özat, taşın altına elini değil gövdesini koyduğu belirterek, "En yakın rakiplerinin birine 8, diğerine 10 puan farkla Elazığspor'u ligin bitmesine 6 hafta kala 34 puanda bırakıyorum. Benden yana hakkım helal olsun, kırdıklarım da varsa haklarını helal etsinler" diye konuştu.

Denizlispor cephesi

Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise kazanmak için geldiklerini dile getirdi.

Konum itibariyle kendileri için mutlak galibiyet gerektiğini söyleyen Altıparmak, "Maçın başından sonuna kadar futbolcularım kazanmayı çok istediler. Gösterdikleri mücadeleden dolayı futbolcularımı kutlarım. Kazanmak adına her şeyi yaptılar" dedi.

Futbolda düşünülen şeylerin her zaman olmadığını aktaran Altıparmak, şöyle konuştu:

"35. dakikada 10 kişi kalmamız, maçın tamamına 10 kişi devam etmemiz fiziki olarak bizi çok yordu. Mücadele gösterdiler, maçın 84'üncü dakikasına kadar 10 kişi oynayan bir takım görüntüsü vermedik. Son 2-3 maçtır olan şanssızlığa yine takıldık. Artık bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Biz bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz."

Haberin Devamı