Gazete Vatan Logo
Futbol Ümit Turmuş'un yasağı kalktı

Ümit Turmuş'un yasağı kalktı

Teknik direktör Ümit Turmuş'un hakkındaki tedbir kaldırıldı.

Ümit Turmuş'un yasağı kalktı

Tavşanlı Linyitspor'u çalıştırırken bir taraftarla tartıştığı için 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası gereği "holigan" muamelesi görerek statyumlara girmesi yasaklanıp Tavşanlı Linyitspor'un maçlarında karakola giderek imza atma zorunluluğu getirilen teknik direktör Ümit Turmuş'un hakkındaki tedbir kaldırıldı.

Cuma günü Antalya 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi aracılığıyla Kütahya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edilen Ümit Turmuş'a, bugün maça giriş yasağı ile imza atma zorunluluğunun kaldırıldığı bildirildi.

33 yıllık meslek yaşamı boyunca bir tek ceza bile almadığını, son olayda mağdurken suçlu duruma düştüğünü söyleyen tecrübeli teknik adam, "Adeta bir kabustan uyandım" dedi. Tartıştığı taraftarla birlikte şikayetlerini geri almalarına rağmen kamu davasının devam ettiğini ve 10 Nisan'da mahkemeye çıkacağını hatırlatan Ümit Turmuş, "Sorun, şimdilik çözülmüş görünüyor. Ancak tüm antrenör, yönetici ve futbolcuların başına dert açabilecek bu yasanın değişmesi için meslek kuruluşlarının çaba göstermesini bekliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK İMZASINI VERMİŞTİ

İkinci Lig Beyaz Grup'ta ilk yarıda Tavşanlı Linyitspor'u çalıştıran Ümit Turmuş, ilk yarının son haftasında Ümraniyespor ile oynanan müsabakada Enes Akgün isimli bir taraftarla tartıştı. Maçtan sonra Turmuş taraftardan, Akgün de Turmuş'tan şikayetçi oldu. Daha sonra taraflar şikayetlerini geri alırken, devre arasında Tavşanlı Linyitspor'daki görevinden ayrılıp Antalya'ya giden Turmuş'a geçen hafta 6222 sayılı yasa gereği statlara girmesinin yasaklandığı, ayrıca Tavşanlı Linyitspor'un maçlarının olduğu günlerde karakola gidip imza vermesi gerektiği bildirildi. Bunun üzerine hakkındaki tedbirin kalkması için Antalya'da savcılığa başvuran Ümit Turmuş, cezalı duruma düşmemek için pazar günü Tavşanlı Linyitspor'un Hacettepe ile oynadığı maçtan önce karakola gidip imza vermek zorunda kaldı.