Gazete Vatan Logo
Galatasaray Umut dolu Yılmaz Aslan

Umut dolu Yılmaz Aslan

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, evinde Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti.

Umut dolu Yılmaz Aslan

PRANDELLI'NİN gidişiyle ligde 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan G.Saray, Mersin karşısında iki defa geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve kazanmayı bildi: 3-2. Elinde geniş bir kadrosu bulunan Hamza Hamzaoğlu hafta içi oynanan Balçova maçında as takımını dinlendirmişti. Bu yüzden Mersin karşısında herkes diri bir G.Saray bekliyordu.

ANCAK maça konuk Mersin daha istekli ve organize başladı. Daha 3. dakika Nakoulma çok rahat çizgiye inip ortayı kesti. Güven’in yerden şutu direği yalayarak dışarı çıktı. 9’da yine Nakoulma hızını kullanıp çizgiye kadar indi. Bu sefer Güven topu ağlara yolladı: 1-0. 18’de Telles’in ortasında ters bir vuruş yapan Güven bu seferde topu kendi ağlarına yolladı. 26’da Chedjou’nun Futacs’a yaptığı müdehale sonrası Fırat Aydınus penaltı noktasına gösterdi. Topun başına gelen Mitrovic, Mersin’i yeniden önce geçirdi: 2-1. 31 ve 35’te Emre ile Umut beraberlik golüne çok yaklaşsalar da tabelayı değiştiremediler.

İKİNCİ yarı ise sahada bambaşka bir G.Saray vardı. İlerde kurdukları baskı ile Mersin’i kendi yarı sahasına hapsetti. 50’de Hamit kendi getirdiği topla içeri kadar girdi. Sol ayağıyla yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti. 55’te Sabri’nin derinlemesine pasıyla ceza sahasına giren Burak, Nihat’ın hamlesiyle yerde kalınca Fırat Aydınus bir kez daha penaltı dedi. Burak kullandığı penaltıyla durumu 2-2’ye getirdi. 65’te Selçuk'un ortasına kafayı vuran Chedjou direğe takıldı. 79’da Sabri sağdan içeri kesti. Kaleciyi geçen topu arka direkte Umut ağlarla buluştururken maçın skorunu da tayin etti: 3-2

Haberin Devamı