Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Ünal aday olmayacağını açıkladı

Ünal aday olmayacağını açıkladı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ertelenen olağanüstü kongrenin Perşembe günü yapılacağını, kendisinin aday olmayacağını açıkladı.

Ünal aday olmayacağını açıkladı

Vali Henefi Demirkol Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Halil Ünal, şehrin dinamiklerinin biraraya gelerek yeni bir yönetim oluşturulması çağrılarının karşılık bulmadığını söyledi. Ünal, kongrenin 6 Temmuz Perşembe günü saat 17.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılacağını açıklayarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu sezon kulüpte yaptığım son basın toplantısı. Bugün biraz duygusal bir toplantı olacak. Ama son yapmış olduğumuz genel kurulda her türlü iyi niyetle yapmış olduğumuz tarihi çağrı, Eskişehirspor'un geleceğinin planlanması adına 52'nci yılındaki bu tarihi çağrı maalesef ki karşılık bulmamıştır. Oysa ki gönül arzu ederdi ki tarihi, mazisi başarılarla dolu bir kulübün içinde yaşamış olduğu bu sıkıntılı süreci bir şekilde şehrin bütün dinamiklerinin ayağa kalkması, seçilmişler, atanmışlar sen-ben kavgasının ötesinde siyasi kimliklerinin üzerinde Eskişehirspor kulübü olarak hep beraber güçlü bir yönetim kurulu oluşturup, gerekli desteği alıp yolumuza şampiyonluk adına bu camiaya, bu büyük taraftara yakışan mazimize yakışan şekilde devam etmek gerekirdi. Ama bu tarihi çağırı maalesef karşılığını bulmadı. Son genel kuruldan sonra değerli divanımızın mahkemeye yapmış olduğu müracaat çerçevesinde karar, tekrar yönetim kurulumuza en kısa tarihte kongre belirlenme görevi verilmiştir. Eskişehirspor Yönetim Kurulu olarak biz bu genel kurulun 1.7.2017'de ötelenen olağanüstü seçimli genel kurulumuzun 6 Temmuz 2017 Perşembe saat 17.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılmasına karar verdik. Kendisinin ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının kongrede aday olmayacaklarını söyleyen Halil Ünal, "Perşembe günü inşallah bu takıma yakışan bir yönetim kurulu oluşur. Bizler de sonuna kadar yeni seçilecek yönetici arkadaşların, başkanın yanında oluruz. Yeni gelecek arkadaşlara elimizden gelen her desteği vermeye sonuna kadar hazırız. Elimizde ne geliyorsa yapacağız. Ama dışarıdan yapacağız. Bugünkü kararımdan sonra tekrar dönüşüm olmayacak. Bütün Eskişehirspor camiasına hakkınızı helal edin diyorum, bizlerden helal olsun bu kadar" dedi.

Haberin Devamı

Ünal, milli maçların Eskişehir'deki yeni stadyumda oynamasında katkıda bulunan Fatih Terim'e de teşekkür etti.

Haberin Devamı