Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ünal Aysal'dan başkanlık açıklaması!

Ünal Aysal'dan başkanlık açıklaması!

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılılara yeniden başkan olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal'dan başkanlık açıklaması!

Hala ismi Galatasaray'la anılsa da Ünal Aysal dünya çapında oldukça büyük yatırımları olan bir işadamı. İsmi, 'Türkiye'nin en zengin insanları' listesinde üst sıralarda yer alıyor. İmzaladığı son anlaşmayla İran'ın enerji ihtiyacının önemli bir kısmını tek başına karşılayacak santral yatırımına start verdi. Ancak Aysal'ın aklı hala Galatasaray'da; "GS'yi her gün düşünüyorum. Hala en az işime ayırdığım vakit kadar, Galatasaray'a da zaman ayırıyorum" diyor.

Ünal Aysal, spor camiasının yakından tanıdığı bir isim. 2011 - 2014 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'ne başkanlık yaptı, kendi isteğiyle ayrıldı, gitti. Hala ismi Galatasaray'la anılsa da Aysal aslında oldukça büyük yatırımları olan bir iş adamı. Ancak tüm bu işlerin yanı sıra Aysal'ın aklı tutkuyla bağlı olduğu Galatasaray'da. 'Tekrar başkanlık düşünmüyorum' dese de Galatasaray'ı en az işi kadar düşündüğünü, bir o kadar da zaman harcadığını anlatıyor. Kulübün gidişatından hoşnut olmadığını, ekibiyle beraber Galatasaray'ın marka değerini tekrar yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de futboldan iş konuşmaya sıra gelmedi mi?

Ben Türkiye’de her zaman yabancı yatırımcı olarak vardım. Avrupa’da kurulmuş bir firma olarak burada yatırım yaptığım için kimse bana Türk yatırımcı gözüyle bakmadı. Herkes yabancı gözüyle baktığı için de Türkiye’deki iş hayatında ismim bilinse de fazla ön plana çıkmadı.

GS'nin marka değeri çok düştü, yükseltmek için elimizden geleni yaparız

Galatasaray’'da başkanlık için adınız geçti. Var mı niyetiniz?

Taraftardan talep var. Ama ben Galatasaray’dan istifa ettim. Bırakmak için sebeplerim vardı. Ve bugün o sorunlar değişmedi. İnsana 'o gün ayrıldıysan, bugün neden dönüyorsun' diye sorarlar. Bu soruyla karşılaşmak istemiyorum. Onun için Galatasaray’da yeniden başkan olma niyetim yok. Diğer yandan Galatasaray’ın yıpranmasını kabullenemeyecek kadar koyu bir taraftarım. Bu yüzden her gün 'Galatasaray nasıl başarılı olur' diye düşünüp, çalışmalar yapıyorum.

Başkan olmadan ne yapabilirsiniz?

Haberin Devamı

Yönetime girmek şart değil. GS’nin marka değerinin artması için gereken neyse yapmaya hazırım.

Fakir edebiyatı yapıyorlar

Düştü mü sizce GS'nin marka değeri?

Çok açık bir şekilde düştü. Ben geldiğimde GS aynı borçlara sahipti ama ben bir gün bile 'borçluyuz, fakiriz' demedim. Türkiye’de spor kulüplerinin hepsi borçludur. Böyle bir sistem içinde en büyük hata 'öldük bittik' edebiyatı yapmak. Maalesef bugünkü yönetim bu hatayla başladı işe.

Yani GS için proje üretmeye talipsiniz…

Sadece proje üretmeye değil gerçekleşmesi için de her yolu açarız.

Siz işinizi mi daha çok düşünüyorsunuz Galatasaray'ı mı?

Fifty fifty. Saçma görünüyor biliyorum. İşiniz, gücünüz, aileniz var, bunlarla uğraşmanız lazım ama diğer yandan da GS başarısızsa yüzbinlerce insan o gece bedbaht yatıyor. Ben kendi dönemim adına müsterihim. Şimdi de sorumluluk hissediyorum. Fazla romantik duruyor ama fazla materyalleştik biraz romantizme ihtiyaç var.

(Akşam)