Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ünal Aysal'dan seçim açıklaması!

Ünal Aysal'dan seçim açıklaması!

Galatasaray Eski Başkanı Ünal Aysal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tekrar aday olmayacağını dile getiren Aysal: "Galatasaray battı deniyorsa benden öncekiler batırmıştır. Ki ben Galatasaray battı deyişlerine asla katılmam. Galatasaray batmış falan değildir" ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal'dan seçim açıklaması!

TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programına konuk olan Ünal Aysal, ''Galatasaray yönetimin erken seçim kararı şekil olarak doğru değil. Hukuka uygun ya da direkt Mayıs ayında yapılabilirdi'' derken, ''Yeni görev süresinin 3,5 sene olması da tüzüğe uymuyor." ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar;

Mayıs'ta seçilememe kaygısından dolayı erken seçim yapılması hatıra geliyor ancak ben yine de öyle düşünmek istemiyorum. Galatasaray, geleneklerin büyüttüğü bir kulüp. Eğer teamüllerin dışına çıkarsak kaybederiz.

"Tekrar aday olmak bana göre değil"

Benim geriye bakmak gibi karakterim yok. Daime ilerim bakarım. Çıktığım bir kapıdan tekrar girmek bana göre bir davranış değil. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum ama başkan olmadan da hizmet edebilirim. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum. Çok sevdiğim için de gelip görev aldım. İlerde ne gösterir, şartlar ne gösterir bilemiyorum. Gençlerin yolunu açmak lazım kulüpte.

"Mustafa Cengiz'e şans diliyorum"

Mustafa Cengiz son Mali Kongre'de benim ibra edilmememi istemiş bir genel kurul üyesiydi. Ancak çok iyi Galatasaraylı. Ben seçim yarışında onu çok daha dürüst, çok daha yapıcı buluyorum. Mustafa Cengiz'in adaylığını hem kutluyorum hem de şans diliyorum. Genel Kurul'un kendisine şans tanıması da takdir toplayacaktır.

Haberin Devamı

"Galatasaray'dan ayrılmamda mali sebep yok"

Benim Galatasaray'dan ayrılmamın hiçbir maddi, mali bir sebebi yok. Benden sonra gelen Duygun Yarsuvat aynı kadroyla oynadı, kredi almadı, borç kapatmaya çalışmadı ve bir dönemde 3 kupa aldı. Ben 328 milyon dolarlık bir borç-alacak farkıyla aldım ve 358 milyon dolar ile bıraktım. Buna karşılık olarak 120 milyon euroluk kadro değeri olan bir takım bıraktık. 81 milyon dolar faiz ödedik. Bütün bunlara rağmen sadece 30 milyon dolar fark ile kapattık.

"Galatasaray'ı benden öncekiler batırmıştır"

Galatasaray battı deniyorsa benden öncekiler batırmıştır. Ki ben Galatasaray battı deyişlerine asla katılmam. Galatasaray batmış falan değildir.

Galatasaray'a geldiğimide uluslarası bir firmayı çağırdık, Galatasaray'a dair durum tespiti yaptırdık. Ayrıldığımız gün de aynı firmaya yine kulübü analiz ettirdik. Biz asla Fraud Audit yaptırmadık. Sadece durum tespit raporudur.

Haberin Devamı

Terim yanıtı

Ersin Düzen'in 'Terim kendini mükemmel olarak mı nitelendiriyor?' sorusuna Ünal Aysal: "Siz ne düşünüyorsunuz? Fatih hocaya sorun, nasıl nitelendirdiğini ben bilemem" yanıtını verdi.

"Terim ile aramızda hiçbir şey yoktu"

"Terim ile aramızda hiçbir şey yoktu. Arkadan olur, bilemem. Galatasaray'da başkan önemli bir adamdır, ailenin babasıdır. Futbolcu, teknik direktör, diğer yöneticiler... Onlar başkanın çizdiği çizginin üzerinde yürürler."

"Galatasaray'ın mülklerinin ucuza satıldığını düşünüyorum. Üzgünüm."