Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Unutulmayacaksın Efsane Başkan!

Unutulmayacaksın Efsane Başkan!

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba, vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Unutulmayacaksın Efsane Başkan!

Seba için ilk tören, Şairler Parkı’ndaki heykelinin önünde yapıldı. Ardından kabri başında dualar edilirken daha sonra Vişnezade Camii’nde mevlit okundu. Akşam da Fulya Kültür Merkezi’nde hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi

BEŞİKTAŞ Onursal Başkanı Süleyman Seba, vefatının 1. yılında gün boyu süren etkinliklerle anıldı. İlk tören, Süleyman Seba Caddesi’ndeki Şairler Parkı’nda bulunan Seba heykelinin önünde düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Allah gani gani rahmet eylesin Süleyman Ağabey’e. Beşiktaş’a çok güzel hizmetlerde bulundu. İnşallah onu utandırmadan Beşiktaş’a hizmet etme şansına sahip olabiliriz” dedi.
BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise anı defterine yazı yazdıktan sonra “Sadece kulübün değil, semtimizin de simgesi olan Süleyman Seba’yı saygı ve rahmetle anıyoruz. Beşiktaş aşkı ile onun izindeyiz” ifadelerini kullandı.
ANMA törenine katılanlar ardından Seba’nın Feriköy Mezarlığı’ndaki kabrine doğru hareket etti. Duaların okunmasının ardından Fikret Orman, Kartallar Beşiktaş Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri tarafından Seba’nın memleketi Sakarya’dan getirilen toprağı, mezarın üzerine serpti.
‘NUR İÇİNDE YATSIN’
FIFA İcra Kurulu ve UEFA Şeref Üyesi Şenes Erzik, burada yaptığı açıklamada “Süleyman Seba ‘ağabey’ lakabını en çok hak etmiş insanlardan biri. Nur içinde yatsın. Böyle insan az
yetişti. Gençler arasından nice Süleyman ağabeyler yetişsin. Tek temennim o” diye konuştu.
DAHA sonra Vişnezade Camii’nde ikindi namazına müteakip Seba için mevlit ve hatim duası okunurken akşam ise Fulya Kültür Merkezi’ndeki törende Seba’nın hayatının anlatıldığı belgesel yayınlandı ve dostları anılarını anlattı.
TFF, G.Saray ve F.Bahçe de andı
TFF ile G.Saray ve F.Bahçe, Seba için anma mesajı yayımladı. TFF’nin mesajında, “Taraftarlığında diğer renklere saygısı, futbolculuğunda meslektaşlarına karşı efendiliği, yöneticiliği ve başkanlığında centilmenliği ve ömrünün sonuna kadar da duruşuyla futbolun saygınlığı konusunda hepimize örnek olan, adını Süper Lig’in 2014-15 sezonuna vermekten onur duyduğumuz Sayın Süleyman Seba’yı aramızdan ayrılışının 1. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi.
Oyunculardan ortak mesaj
SÜLEYMAN Seba’nın heykelinin önünde açılan anı defterine Beşiktaşlı futbolcular Tolga Zengin, Ersan Gülüm, İsmail Köybaşı ve Necip Uysal ortak bir not yazdı: “Futbolun güzelliklerini bize öğreten, bize centilmenliği, saygıyı ve her şeyden önemlisi sevgiyi öğreten büyük başkanımız... Sizi saygı, sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz.”

Haberin Devamı