Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Usta'dan Yusuf Yazıcı açıklaması: Ayrılacak mı?

Usta'dan Yusuf Yazıcı açıklaması: Ayrılacak mı?

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ''Yusuf Yazıcı genç ve iyi bir oyuncu. Trabzonspor olarak biz Yusuf Yazıcı'nın herhangi bir yere gitmesini kesinlikle düşünmüyoruz'' dedi.

Usta'dan Yusuf Yazıcı açıklaması: Ayrılacak mı?

Kağıthane Trabzonsporlular Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Levent'teki Bilek Hotel'de gerçekleştirildi. Düzenlenen iftar yemeğine Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, eski milletvekili İsmail Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasına girildiğini ve bir çok takımın arık tatil havasına girdiğini dile getiren Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, ''Doğrusu biz de öyle gibiydik ama bazen böyle enteresan haftalara denk gelinebiliyor. Bu haftada öyle bir hafta bizim açımızdan. Bir tarafta Rizespor bir tarafta Bursaspor ama bizim için her hangi birinin pozisyonu durumumuzu değiştirmeyecek. Biz gerçekten elimizden geldiği kadar her hafta olduğu gibi bu haftada sahaya çıkacağız. Hayat böyle bir şey birinden biri düşecek. Keşke hiçbiri düşmese. Her ikiside güzide kulübümüz ama Trabzonspor'un yapacağı bir şey yok. Elinden gelenin en iyisini yapmaya ve kazanmaya çalışacak doğrusu da o zaten'' dedi.

''SIKINTILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK''

Haberin Devamı

Ligin iki devresinin kendileri açısından çok farklı ve zor geçtiğini söyleyen Başkan Usta, ''Daha geriye dönüp baktığımızda onun ne olduğunu anlayabiliyoruz. Sıkıntılı bir süreç içerisinden geçen bir Trabzonspor'duk. Takım biraz oturdu bir iskelet oluştu. Devre arasına girerkende ikinci devre için 35 puanlık bir hedef koymuştuk. O zamanda 'nerede bitirmeyi düşünüyorsunuzun' dediklerinde 35 puan alalım hedefimiz bu sıralamadaki yerimizde belli olacak demiştim. Şu anda 33 puan aldık. Bir maçımız daha var inşallah 36 puanla bitirmiş oluruz. Böyle bir şey olursa ikinci devre için hedefimize varmış oluruz. Bu bir yol ve futbolda insanlar çok kısa sürede çok güzel şeyler görmek istiyorlar. Ben de öyle görmek istiyorum. Beşiktaş'ı şampiyon görünce herkes kadar bende hani bize de diyip içimden geçiriyorum. Onlara da dönüp baktığınızda bir süreçten geçilerek buralara gelindi. Bizim için gelecek sene üzerine koyacağımız bir yıl olacak. En çok sevindiğimiz şey ikinci devre artık iyi bir işaret verebilen bir takıma ulaşmış olmamız. Bundan sonrası her açıdan daha iyi olacak'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''MÜZEYE GİTMEK DOĞRU VE YASAL BİR İŞLEM DEĞİLDİ''

Trabzonspor’da şampiyonluk kupalarına haciz getirilmesi konusunda çok yanlış bir işlem gerçekleştirildiğini icra dairesi ve memurların Trabzonspor'a yanlış yaptığını ifade eden Muharrem Usta, '' Sportif A.Ş'nin borcundan dolayı derneğin adresine gidildi. Farklı bir adrese gidildi bu asla olmaması gereken bir şeydi. Ki müzeye gitmek hem yakışı kalmıyor hem de doğru ve yasal bir işlem değildi. Ama orada kulübümüzde bu işle ilgilenmesi gereken hukukçular var. O işi yapanlar sabah bizim avukatlarla beraberlerdi ama avukatlar kulüpte dururken onlar hacze gittiler ve kimsede bu işe maalesef engel olmadı. Biz orada 6-7 kişiye soruşturma açtık ve savunmalarını aldık. Avukatın ve müze görevlisi ilgilinin işine son verildi. Biz onlardan istifa istedik ama onlar istifa etmeyip, avukat dava açmayı yeğlemiş çok yanlış bir iş oldu. Keşke olmasaydı ama Trabzonspor gibi bir kulübün içerisinde bu işle uğraşması gerekenler bu kadar büyük ihmali yapmaması gerekiyordu.

Haberin Devamı

''BELLİ POZİSYONLARLA İLGİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ VAR''

Bordo-mavili ekibi biraz daha güçlendirmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Usta, ''Belirli pozisyonlarda ihtiyacımızın olduğu kesin ve ligde bitiyor. Görüşmelerimiz var. Bazen doğru bazen doğru olmayan isimler tabii ki yansıyor. Ama bir önceki dönemde de ben bunun acısını çok çektim isimler ortaya çıktıkça aslında kulüplere bunun bedeli biraz ağır oluyor. Gönlüm isterki hiç bir ilgilendiğimiz oyuncu piyasa çıkmasın ama bu basının doğası gereği mümkün değil. Şu aşamada herhangi bir ismi zikretmem doğru olmaz.

''1996- 2004 VE 2011 YILLARINDA ZİRVEYE VARANA AMA HEDEFE ULAŞAMADIĞINDA DAĞILAN BİR TRABZONSPOR GÖRDÜK''

Trabzonspor için bir yıl değil her zaman zirvede olmanın önemli olduğunu düşündüklerini kaydeden Usta, hem ekonomik anlamda hem de sportif anlamda artık iddialı bir Trabzonspor'un geri geliyor olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Usta şöyle konuştu ''Biz onun için gayret ediyoruz ve gelecek sene zirveye yerleşebilen bir Trabzonspor'un peşindeyiz. Bunu başarabilirsek mutlaka Trabzonspor artık camiasıyla beraber mutlu olacağı yılları görecek. Asıl olan o zirveyi yakalayabilmek. Biz bunun acısını çok çektik. 1996- 2004 -2011 bunların hepsinde zirveye varana ama hedefe ulaşamadığında dağılan bir Trabzonspor gördük ve her bir zirve 6-7-8 senemize mal oldu. Bu kez camia olarak oraya yeniden tırmanma arifesindeyiz. Ama zirveyi gördüğümüzde bir daha geride kalmamanın hesabını yapıyoruz olması gereken de o. Futbolda temel ilke doğru işi yapmak, sabırlı olmak istikrarlı ve kararlı olmak. Bunların herhangi birinden taviz verdiğinizde bedelini ağır ödüyorsunuz.''

''YUSUF'UN TRANSFERİYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR KONU SÖZ KONUSU DEĞİL''

Yusuf Yazıcı'nın transferi ile ilgili de konuşan Başkan Muharrem Usta, ''Genç ve iyi bir oyuncu. Ama şu anda Trabzonspor olarak biz Yusuf Yazıcı'nın herhangi bir yere gitmesini kesinlikle düşünmüyoruz. Bizim Yusuf'la da başka oyuncularla da birlikte önemli işlere imza atmamız lazım. Bu dönemde iyi oyuncu kaybetmeyi göze alamayız. Onlar sonranın işleri. Yusuf Yazıcı için böyle bir şey asla söz konusu değil. O daha yetişmeli çok daha iyi olmalı. Bugünde milli takıma çağırıldı. Onun için önemli bir kariyer yolculuğunun ilk basamağı. Dediğim gibi gündemde Yusuf'un transferiyle ilgili herhangi bir konu söz konusu değil''