Gazete Vatan Logo
Futbol Üstün zafer!

Üstün zafer!

Spor Toto Süper Lig 4. hafta maçında K.Erciyesspor sahasında Akhisar'ı ağırladı

Üstün zafer!

Fuat Çapa’nın pozitif futbol anlayışını sahaya yansıtan Erciyes’le, son maçta Trabzon’u iyi oyunla farklı geçen Akhisar’ın mücadelesinin daha keyifli geçmesi bekleniyordu. Kağıt üstünde iki takımın ligde kalma savaşı vereceği beklentisi, teknik adamların da kafasının bir köşesinde yer etmiş olacak ki gereğinden fazla kontrollü başladı karşılaşma.

Akhisar'ın oyunundaki düşüşe mazeret olarak, milli arada Fatih Terim’in yardımcılığını üstlenen Hamza Hamzaoğlu’ndan yoksun çalışması gösterilebilir. Benzer sıkıntıyı G.Saray da yaşadı. Saha ve seyirci avantajını arkasına alan Kayseri ekibi ise 3 puanı daha çok isteyen taraftı.

Cezalı Vleminckx’in yerine ilk 11’de başlayan Üstün’le 8’de ilk fırsatı kaçırdı ev sahibi. Gakkoşlar, 26’da Bruno’nun uzaktan şutuyla gole yaklaştı. İlk yarının son dakikalarına girerken Ege ekibi, Niasse ve Kenan’la üst üste pozisyonları harcayınca devreye eşitlikle gidildi.

Erciyes, aradığı golü 57’de buldu. Sahanın en etkili isimlerinden Traore’nin direkten dönen şutunu kafayla tamamlayan Üstün, ev sahibini öne geçirdi: 1-0. 71’de Bilal eşitlik sayısına çok yaklaşsa da Jorgacevic, gole izin vermedi. 88’de Yasin, karşı karşıya pozisyonda Oğuz’u geçemeyince 2 farktan olan Erciyes, maçtan 3 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı