Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği Üzülmez: 'Mücadele ederek kazndık'

Üzülmez: 'Mücadele ederek kazndık'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Rakip 10 kişi kaldıktan sonra maçı aldığımız gibi bir görüntü verdiğimiz bir gerçek." dedi.

Üzülmez: 'Mücadele ederek kazndık'

Üzülmez, Gençlerbirliği'nin, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında zor bir maç olduğunu belirterek, "Rakip 10 kişi kaldıktan sonra rahat bir görüntü içinde olduk, bu da bizi rahatsız etti. 45 dakikada bir tane net pozisyonumuz var, Serdar'ın girdiği. Onun dışında istediğimiz oyunu ortaya koyamadık." diye konuştu.

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra kırmızı-siyahlı futbolcuların maçı kazanmış gibi bir görüntü verdiğini ifade eden Üzülmez, "Tempomuzu yükseltemedik, hücumda istediğimiz oyunu ortaya koyamadık, isteğimizi skora yansıtamadık. Çok iyi oynamadık." şeklinde görüşlerini aktardı.

Karşılaşmanın 2. yarısında derli toplu bir takım görüntüsü verdiklerini dile getiren İbrahim Üzülmez, şunları söyledi:

"Aydın Karabulut'un oyuna girmesiyle biraz da ofansif anlamda üretken olmaya çalıştık, akabinde de bulduğumuz gol var. Oyuncularımı kutluyorum, iyi oynamamamıza rağmen iyi mücadele ettik ama oyunsal anlamda biraz daha kendimizi geliştirmemiz lazım. Özellikle erken eksik kalan rakibimize karşı biraz daha üretken olmamız gerekirdi diye düşünüyorum. Hücum anlamında daha etkili olabiliriz. Doğru yoldayız. Beşinci maç ve en az gol yiyen, mağlup olmayan takımlardan birisiyiz. Bu yönden baktığınız zaman bunlar bizleri mutlu ediyor."

Haberin Devamı

Kardemir Karabükspor cephesi

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor ise "Bu hafta çalıştığımız her şey 14. dakikada, bana göre anlamsız bir kırmızı kartla yerle bir oldu." dedi.

Pozisyonun tekrarını izlediğini belirten Tudor, "Hakemde o kırmızı kart kararını verirken hissiyat olmadığını düşünüyorum. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. Bu dakikadan sonra savaştılar, her şeylerini verdiler." diye konuştu.

Tudor, oyuna sonradan aldığı İlhan Depe'yi yeniden çıkarmasına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu maçı tekrar oynamış olsaydık yine aynısını yapardım. Son 10 dakika uzun topa dönmeyi denedik, bunun da takım için en iyisi olacağını düşündük. Bunlar futbolda nadir olan durumlar, farklı gelebilir ama o anda Traore ve Isaac'ın daha etkili olacağını düşündüğüm için böyle bir değişiklik yaptım. 11 kişiye karşı 10 kişi oynamak hiç kolay değil, önümüzde Trabzonspor maçı var, ona odaklanacağız."

Haberin Devamı