Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar VakıfBank'a iki Hollandalı

VakıfBank'a iki Hollandalı

Sarı-siyahlı takım, Hollanda Milli Takımı oyuncularından Sloetjes ve Buijs'i kadrosuna kattı.

VakıfBank'a iki Hollandalı

Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden VakıfBank, Hollanda Milli Takımı oyuncularından Lonneke Sloetjes ve Anne Buijs'i renklerine bağladı.

Sarı-siyahlı takımdan yapılan açıklamaya göre, pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Sloetjes ve smaçör olarak görev yapan Buijs ile sözleşme imzalandı.

Kadrosunu iki yeni oyuncuyla güçlendiren VakıfBank, böylece bu sezonki beşinci transferini gerçekleştirmiş oldu.

Sloetjes ve Buijs'in kariyerleri

Geçen sezon Almanya'nın Schweriner takımında forma giyen 1990 doğumlu ve 1,92 metre boyundaki Sloetjes, profesyonel kariyerine 2006 yılında Hollanda'nın Lichtenvoorde takımında başladı.

Sloetjes, 2009-2011 yılları arasında aynı ülkeden Heutink Pollux formasını giydikten sonra Almanya'nın USC Münster takımına transfer oldu. Hollandalı milli oyuncu, burada geçirdiği iki sezonun ardından İtalya'nın Unenda Yamamay Busto Arsizio takımına geçti. Bir yıl İtalya'da kaldıktan sonra yeniden Almanya'ya dönen Sloetjes, 2014-2015 sezonunda Schweriner'in kadrosuna katıldı.

Haberin Devamı

Geçen sezonu Lokomotiv Bakü takımında tamamlayan 1991 doğumlu Buijs ise 2008 yılından bu yana Hollanda Milli Takımı'nda yer alıyor. 1,91 metre boyundaki Buijs, ilk profesyonel takımı VBM Amstelveen'de 2007-2009 arasında oynadıktan sonra TVC Amstelveen'e transfer oldu.

Burada bir sezon kalan Buijs, sonraki sezon Belçika'nın Asterix Kieldrecht takımında görev yaptı. 2011-2013 yılları arasında Almanya'da Schweriner takımında yer alan Buijs, ardından birer sezon İtalya'da Unendo Yamamay Busto Arsizio ve Azerbaycan'da Lokomotiv Bakü formaları giydi.