Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Valbuena için geliyorlar! Resmi teklif...

Valbuena için geliyorlar! Resmi teklif...

Fenerbahçe'de sezonun özellikle teknik heyet tarafından en çok tartışılan ismi haline gelen Valbuena için ABD'den Fenerbahçe Kulübü'ne resmi bir teklif geldi.

Valbuena için geliyorlar! Resmi teklif...

Fotomaç'ın haberine göre; transfer döneminin 1 Mayıs'ta sona ereceği Major League Soccer (ABD Ulusal Ligi) takımlarından Toronto, menajerler aracılığıyla Fenerbahçeli yöneticiler ile temasa geçti.

MLS ligi ekiplerinden Toronto, Valbuena için Fenerbahçe'ye yolladığı haberde Fransız yıldız için fiyat sordu. Fenerbahçeli kurmaylar da bu teklife hem oyuncunun yaşı hem de mevcut sisteme uymaması sebebiyle sıcak baktı ve Toronto ile görüşmelere başladı. Bu gelişmenin üzerine Toronto ilk resmi teklifini Fenerbahçe'ye iletti ancak şimdilik bir cevap alamadı.

Fenerbahçe'nin sezon başından 1.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Valbuena için MLS'de mücadele eden Kanada ekibine rakam bildirmeyen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışı verdiği için teklife cevap olarak sezon sonunu işaret etti.

Fakat MLS'de 1 Mayıs'ta bitecek transfer dönemi sebebiyle Toronto'nun bu transferi bir an önce bitirmek istediği ve Süper Lig'deki sezon sonuna kadar bekleme kararı alınırsa başka isimlere yönleneceği haberin detaylarında yer alan en önemli bilgi oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından 1 Mayıs'tan önce matematiksel olarak kopması durumunda ise bu satış için izin verilecek ve Torontolu yetkililer İstanbul'a davet edilecek.

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena'ya devre arasında Çin Süper Ligi ekiplerinden de teklif gelmiş fakat Aykut Kocaman bu tekliflerin değerlendirmeye alınmamasını yönetim kanadından talep etmişti.

Aykut Kocaman'ın bu isteği üzerine gelen tekliflerin miktarı yüksek olsa dahi hepsi geri çevrilmiş ve Valbuena'nın takımda kalması sağlanmıştı.

Kadrosunda Giovinco ve Van der Wiel gibi Avrupa futbolunun önemli isimlerini bulunduran Toronto, MLS'nin ilk maçında ise Columbus Crew'e 2-0 mağlup oldu.

Bu mağlubiyetin ardından sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Toronto, kadrosunu güçlendirmek için rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Valbuena'nın da ilerleyen yaşı sebebiyle gelecek yüksek bonservis tekliflerini çevirmeme kararı alan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışının akibetine göre Valbuena'nın gidişine onay verecek.

Haberin Devamı

Valbuena da bu teklife sıcak bakmakla birlikte kariyerini en azından sezon sonuna dek Fenerbahçe'de sürdürmek istediğini yönetim kanadına iletti.

Bu sezon Fenerbahçe'de tartışılan adam haline gelen Valbuena, 22 maçta 5 gol atıp 8 asist yapmasına karşın oynadığı futbolu Aykut Kocaman başta olmak üzere Fenerbahçeli teknik heyete bir türlü kabul ettiremedi.

Fenerbahçe formasıyla tüm kupalarda 31 maça çıkan Valbuena, 6 gol 15 asistlik performansıyla Mart ayında olunmasına karşın ciddi bir performans sergiledi ve taraftarın sevgilisi oldu.

Fransız yıldız Mathieu Valbuena'nın Mayıs 2020'ye dek sözleşmesi bulunuyor.