Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Valbuena: Kalabalığı gördüğümde korktum

Valbuena: Kalabalığı gördüğümde korktum

Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Fransız yıldız oyuncu Mathieu Valbuena, beINSPORTS’a özel açıklamalarda bulundu.

Valbuena: Kalabalığı gördüğümde korktum

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena beIN SPORTS'a konuştu…

İlk geldiğinde taraftarın kendisini karşıladığı dakikalarda ne yapacağını şaşırdığını söyleyen Valbuena, ''Bu gerçekten çok özel bir şey. İstanbul’a geldiğimde kalabalığı gördüğümde korktum. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Kalabalık beni heyecanlandırdı. Ardından bende bir beklenti olduğunu anladım. Bu benim için çok sıradışı bir andı. Taraftarların bu ilgisi büyülü bir andı diyebilirim. Bunun ötesinde bu sezon için zorlu hedeflerimiz de vardı. Bu sezonun ilk derbisini Beşiktaş ile oynadık. Bizim sahamızda rakip 12 yıldır kazanamıyordu'' dedi.

''BENİ MUTLU EDEN BİR TEKLİFTİ''

Fenerbahçe'nin kendisine olan ilgisinin çok önce başladığı söyleyen Fransız yıldız, ''Adaptasyon sürecim iyi geçti. Bana gelen ilk teklif daha sonra çok somutlaştı. Nisan-Mayıs ayıydı. Sportif direktör beni aradı ve benimle çalışmak istediğini söyledi. Böylesi bir durum bir oyuncu için çok önemliydi. Daha sonra teknik direktör de beni aradı ve projeden bahsetti. 'Gelecek sene bizimle olmak ister misin?' diye sordu. Bu güzel bir teklifti. Bütün şartlar iyi görünüyordu. Beni mutlu eden bir teklifti. Bu Marsilya ile anlaştığım döneme benziyordu. Bu açıdan benzer bir şehirdi. Bütün şartlar oluştu ve transfer gerçekleşti.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''VAN PERSİE’NİN BÜYÜK BİR KARİYERİ VAR AMA...''

Van Persie'nin çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Valbuena, ''Evet Van Persie’nin burada üçüncü yılı. Büyük bir kariyeri var ama şu an sakat. Ligde çok iyi kariyerleri olan oyuncular da var. Buradaki oyunculara bakarak sportif açıdan süper bir ligde oynuyoruz diyebilirim. Robin 3 yıldır burada. Soldado yeni geldi. Kendilerini kanıtlamış oyuncular. Forma giyen çok kaliteli oyuncu var. Bu karışımın biraz birbirine alışması gerek. Diğer arkadaşlarla da kaynaşmaya başladık. Çok tecrübeli, süper oyuncularımız var.'' dedi.

''TÜRKÇE ZOR BİR DİL''

Henüz Türkçe öğrenemediğini de dile getiren yıldız isim, ''Türkçe zor bir dil. Daha henüz öğrenemedim ama sahaya çıktıktan sonra biraz daha İngilizce konuşuyoruz diyebilirim. Birçok oyuncu İngilizce konuşuyor. Brezilyalı oyuncular da Portekizce konuşuyor. Soyunma odasında iletişim önemli. Maça çıktığımızda İngilizce konuşuyoruz. Ya da jest ve mimiklerle anlaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''MİLLİ TAKIMA SEÇİLEBİLİR DURUMDAYDIM''

Fransa Milli Takımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, ''Bu benim ölçebileceğim bir şey değil. Didier’i tanıyorsunuz. Benim fazla diyecek bir şeyim yok. Takımda cesaretli gençler var. Bugünden sonra sportif performans prim yapacak mı bilmiyorum. Son gördüğüm takımdan sonra… Bu konuda bir şey soramam. Herhangi bir şey de iddia etmiyorum. Çünkü ben takıma seçilebilir durumdaydım. Mücadele etmeye devam edeceğim. Eğer şans bulursam değerlendirmek istiyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.