Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Van Der Wiel'ın alacağı ücret belli oldu

Van Der Wiel'ın alacağı ücret belli oldu

Fenerbahçe'nin yeni sağ beki Gregory Van der Wiel dün İstanbul'dan ayrıldı. Üç yıllık sözleşme için her konuda anlaşma sağlanan Hollandalı futbolcu, ABD tatilinin ardından yeniden İstanbul'a gelecek ve resmi imzayı atacak.

Van Der Wiel'ın alacağı ücret belli oldu

Gökhan Gönül ile yolların ayrılmasının ardından sarı-lacivertliler birçok isimle temas kurmuştu. Sonunda Teknik Direktör Vitor Pereira'nın ilk tercihi olan Van der Wiel transfer edildi. Fenerbahçe'nin, Hollandalı futbolcuyu seçmesinin birçok sportif ve mali gerekçesi bulunuyor.

1-Fenerbahçe Yönetimi, Gönül Gönül'e önerilen garanti ücret şartlarıyla Hollandalı ile anlaşma sağladı. Başarılı sağ bek, sarı-lacivertli kulüpten yıllık 2.2 milyon euro garanti ücret alacak. Van der Wiel'e ayrıca maç başı ücret ödenecek. Gökhan için ödenen ve yeni sözleşmesi için önerilen yıllık 765 bin euroluk ücretten daha düşük bir miktara iki taraf anlaştı. Özetle Hollandalı futbolcu, Gökhan Gönül'e önerilen rakamdan daha azına transfer edildi.

2-Van der Wiel'in, 31 yaşındaki Gökhan Gönül'den daha genç olması önemli bir avantaj olarak öne çıktı. 28 yaşındaki futbolcunun ilerleyen sezonlarda olası satışından kulübün para kazanma ihtimali bulunuyor.

3-Sarı-lacivertli yönetim bu transferi Vitor Pereira'nın özel isteği üzerine yaptı. Gökhan Gönül'ün kalması için fazla ısrarcı olmayan Portekizli teknik adamın sağ bek için istediği ilk isim Van der Wiel'di.

Haberin Devamı

4-Fenerbahçe, Gökhan Gönül'ün boşluğunu ondan daha genç ve kariyerli bir isimle doldurdu. Sarı-lacivertliler aynı zamanda UEFA ile yapılan mali disiplin anlaşmasına da uygun şekilde hareket ederek Van der Wiel'e bonservis ödemedi ve maaş ortalaması aşılmadı.

İstanbul faktörü

Sarı-lacivertliler daha önce birçok yabancı yıldızın transferinde uyguladığı gibi Van der Wiel için de İstanbul'u koz olarak kullandı. Geçmişte Kuyt, Kjaer, Diego, van Persie ve Nani gibi önemli transferlerde İstanbul önemli bir faktör olmuştu. Van der Wiel de eşiyle beraber İstanbul'a hayran kaldı. Fenerbahçeli yetkililerle 2 gün boyunca İstanbul'da gezen başarılı futbolcu, Roma'dan sonra geldiği Türkiye'den iyi bir izlenimle ayrıldı.

(Skorer)