Gazete Vatan Logo
Futbol Van Gaal'in büyük pişmanlığı!

Van Gaal'in büyük pişmanlığı!

Hollandalı teknik adam, oyuncu değişikliklerinin tamamını kullandığı ve Krul'u oyuna alamamanın pişmanlığı içinde...

Van Gaal'in büyük pişmanlığı!

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Arjantin'e penaltılarda kaybettiği yarı final maçı sonrası Tim Krul pişmanlığı yaşıyor.

Kosta Rika karşısında 119. dakikada oyuna alınan Krul, iki penaltı atışını kurtarırken, tüm köşeleri doğru tahmin etmişti.

Oyuncu değiştirme hakkı kalmadığı için Cillessen ile yola devam eden Van Gaal, maçtan sonra verdiği demeçte, "İmkanım olsa Jasper'ı yine oyundan alırdım ama üç değişiklik hakkımı da kullanmıştım." şeklinde konuştu.

Indi'yi sarı kartı olduğu için oyundan almak zorunda kaldığını belirten Hollandalı teknik adam, "Janmaat'ı oyuna aldım çünkü Indi'nin sarı kartı vardı ve tehlikeli işler yapıyordu. Nigel De Jong'u riske etmek istemedim ve Clasie'yi aldım. Persie de çok yorulmuştu. Çıkması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

İyi bir turnuva olduğunu düşünen 62 yaşındaki çalıştırıcı, "Brezilyalı gazetecilerin dediği gibi güzel bir turnuva geçirdik. Kimse gruplardan çıkabileceğimizi beklemiyordu. Halbuki biz devamında Meksika'yı bile yendik ve Arjantin'e karşı penaltılarda kaybettik. En kötü kaybetme şekli bu olabilir." dedi.

Haberin Devamı

Üçüncülük maçını saçma bulan tecrübeli hoca, "Böyle bir maç normalde oynanmamalı. 10 senedir bunu söylüyorum. Hazırlanmak için 1 günden az bir süremiz var. Bu adil değil." şeklinde konuştu.

Yarı finale kadar çıkmalarına rağmen eve üst üste iki mağlubiyetle dönme riski taşıdıklarını belirterek, "En kötüsü ise, yarı finale kadar geliyorsunuz ve evinize 2 defa üst üste yenilerek dönüyorsunuz. Böyle bir şey var mı? Oyuncuları üçüncülük ve dördüncülük için zorlayamazsınız. Zaten tek bir ödül var o da şampiyona gidiyor." açıklamalarında bulundu. (goal.com)