Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Van Persie: Ben daha bitmedim

Van Persie: Ben daha bitmedim

Yıldız futbolcu, hakkında çıkan iddialar sonrası sosyal medyadan bir açıklama yaptı: Şu anda dizimde ufak bir sorun var. Tedavi sürecim 3 hafta olacak. Sahalara dönmek için sabırsızlanıyorum.

Van Persie: Ben daha bitmedim

Robin van Persie’nin sakatlığı konusunda iddialar havada uçuşurken, tecrübeli futbolcudan konu hakkında bir açıklama geldi. RvP, sosyal medya aracılığıyla bir bildiri yayınlayarak, sakatlığı hakkında kendi izni ve bilgisi dışında bir açıklama yapıldığını ve bunun için üzgün olduğunu söyledi. 34 yaşındaki forvet, “Şu anda dizimde ufak bir sorun var ve ortalama tedavi süreci 3 hafta olacak. Bu, konu hakkında uzman olan doktorların yapılan testleri baz alarak söylediği... Yeniden antrenman sahalarına dönmek için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı. Van Persie, sakatlığı nedeniyle futbol hayatının biteceği iddialarını net bir dille yalanladı. Fenerbahçe cephesi ise sakatlığını öne sürerek Gençlerbirliği deplasmanına gitmeyen ama hemen ardından milli takıma katılarak sahaya çıkan Van Persie’ye tepkili. RvP’den konuyla ilgili bir açıklama istenecek.

Fenerbahçe işi sıkı tutacak

FIFA, ‘Kulüpleri Koruma Programı’ çerçevesinde milli takımlarda sakatlanan oyuncuların maaşlarını ödüyor. Ancak bu ödeme, futbolcu sakatlık sonrası ilk idmanına çıkar çıkmaz kesiliyor. Van Persie 3 hafta sonra sahalara döneceğini söylese de yönetim, işi sıkı tutacak. Hollandalı futbolcu kulüp tarafından detaylı bir muayeneden geçirilecek. Çıkan sonuçlara göre kendisi için bir takvim hazırlanacak. Çünkü Van Persie iyileştiğini söyleyip idmana çıkar ve aynı sakatlığı nüksederse, FIFA tarafından Fenerbahçe’ye maaş ödemesi yapılmayacak.

Haberin Devamı

Hollanda basını: Kariyeri bitebilir

Robin van Persie, Fransa ile oynanan milli maçta dizinden sakatlanmış, ön çapraz bağlarında kısmi yırtık tespit edilmişti. Hollanda basınına göre RvP’nin kariyeri bu sakatlıkla bitebilir.Hollandalı futbolcu, 2 yıl aradan sonra Dick Advocaat’ın davetiyle milli takıma geri dönmüştü. Tecrübeli golcü, Fransa ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil oldu ve bir pozisyonda sakatlanarak yerde kalmıştı. Van Persie, sakatlığa rağmen oyuna devam etmişti. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, RvP’nin sol iç yan bağ grade 2 ve ön çapraz bağlarında kısmi yırtık tespit edildiği belirtildi. Başta Hollanda basını olmak üzere Avrupa medyası, bu sakatlığın yıldız futbolcunun kariyerini bitirebileceğini öne sürdü. Yapılan haberlerde, “Van Persie, kramponlarını asmak zorunda kalabilir. En iyi ihtimalle bile sahalara dönmesi bu sezon mümkün görünmüyor” ifadeleri kullanıldı. Haberlerde, Zlatan İbrahimoviç’in de aynı sakatlığı yaşadığı ancak güçlü fiziksel yapısı sayesinde kariyerine devam edebildiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı