Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Van Persie için sıra Beşiktaş'ta

Van Persie için sıra Beşiktaş'ta

Hollandalı yıldızın Kartal'ın teklifine 'Evet' dediği ve tarafların anlaştığı iddia edildi.

Van Persie için sıra Beşiktaş'ta

Fanatik gazetesinin iddiasına göre, Senegalli yıldızın koltuğu için ilk etapta Fulham’ın Yunan golcüsü Kostas Mitroglou’nun peşine düşen yönetimin; transferde hedef şaşırttığı ve İngiltere Premier Lig devi Manchester United’ın 31 yaşındaki yıldızı Robin van Persie’yle anlaştığı ortaya çıktı. Beşiktaşlı idareci Yalçın Kaya Yılmaz’ın, “Şartlarda anlaşırsak bütçemizi zorlayabiliriz. Arena’yı coşturur, taraftar da o stadı yıkar. Üstelik kombine ve forma gelirleriyle de maliyeti çıkarır” dediği başarılı futbolcuyla her konuda el sıkışıldığı öğrenildi.

EURO 2016 İÇİN ‘EVET’ DEDİ

Geçen sezon Manchester United’ta Hollandalı menacer Louis van Gaal’in kadro alternatifleri arasına giremeyen tecrübeli futbolcunun, yeni dönemde de aynı durumla karşı karşıya gelmemek için Kartal’ın teklifine, ‘Evet’ dediği bildirildi. Gelecek yıl Fransa’da düzenlenecek olan Euro 2016’da ülkesi Hollanda’nın milli takımında yer alabilmek için düzenli oynayacağı bir ekibe gitmeye sıcak baktığını açıklayan başarılı futbolcunun, bu düşüncesini Beşiktaş’ta gerçekleştirebileceğine ikna olduğu konuşuluyor.

Haberin Devamı

SENELİK 5 MİLYON EURO ALACAK

Kara Kartal’la yaptığı anlaşmanın detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan Robin van Persie’nin, Beşiktaş’la yıllık ücret konusunda 5 milyon Euro’ya el sıkıştığı ifade edildi. Yeni sezonda forvet hattını gençleştirmek isteyen Kırmızı Şeytanlar’ın da bu oyuncunun gidişi konusunda Beşiktaş’a kolaylık sağlayabileceği; taraflar arasındaki pazarlıkların son aşamada olduğu açıklandı.

OĞUZHAN İKNA ETTİ

Yıldız futbolcunun, transferi konusunda yakın arkadaşı Oğuzhan Özyakup’un belirleyici olduğu bildirildi. Van Persie’yle 2008-12 yılları arasında Arsenal’de görev yaptığı zamandan dostluğu bulunan Oğuzhan’ın, başarılı futbolcuyu Beşiktaş’la ilgili olarak bilgilendirdiği ve rotasını Türkiye’ye çevirmesi konusunda etkili olduğu öğrenildi.

BA VE ATINÇ’IN PARASI KULLANILACAK

UEFA’yla Finansal Fair Play Kuralları çerçevesinde yaptığı anlaşma sebebiyle ilk etapta transfer için para harcayamayan Siyah-Beyazlılar; Demba Ba’nın Shangnai Senhua’ya 13 milyon Euro’ya; Atınç Nukan’ı da Leipzig’e 6 milyon Euro’ya göndermesi sonrasında kasasını doldurmuştu. Yönetim, buradan gelen parayla, Van Persie transferini finanse etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı