Gazete Vatan Logo
Futbol Van Persie önceden gördü!

Van Persie önceden gördü!

Van Persie, Beşiktaş’ta son 3 haftaya damgasını vuran Oğuzhan’ı performansını çok önceden gördü

Van Persie önceden gördü!

Genç yıldız Arsenal’deyken siyah-beyazlıların teklifi için takım arkadaşının görüşünü alırken, Van Persie’nin “Fabregas olacak futbolcusun. Oynayabileceğin bir yere git” dediği ortaya çıktı.

LİGDE yaşadığı 3 haftalık düşüşün ardından çıkışa geçen Beşiktaş’ta gündemin ana maddesi Oğuzhan Özyakup. Oğuzhan’ın ilk 11’de şans bulduğu Trabzon maçında sahadan galibiyetle ayrılamasa da özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla göz dolduran, ardından önce deplasmanda Kasımpaşa’yı, son olarak da kendi seyircisi önünde Mersin İdman Yurdu’nu deviren siyah-beyazlıların yaşadığı bu çıkışta kuşkusuz genç yıldızın payı büyük. Özellikle son Mersin maçında hem gol atan, hem de Holosko’ya gol, kendisini de gördüğü ikinci kırmızı kartla oyundan attıran Oğuzhan Özyakup ile ilgili bilinmeyen bir gerçek daha ortaya çıktı.

%20’Sİ ARSENAL’DE

SİYAH-beyazlıların 500 bin Euro karşılığında Arsenal’den kadrosuna kattığı 20 yaşındaki genç futbolcu, teklifi kabul etmeden önce şimdi Manchester United formasını giyen eski takım arkadaşı Van Persie ile görüştüğünü ve Hollandalı golcünün kendisine, Beşiktaş’tan gelen teklifi mutlaka değerlendirmesi gerektiğini söylediğini şu sözlerle bizzat açıklamıştı: “Arsenal’de çok güzel günler geçirdim. Van Persie de benim için çok önemli bir figürdü. Hep yanımdaydı. Hollandalı olduğu için bana çok yardımcı oldu. Beşiktaş’tan gelen teklif benim için umut vericiydi. Van Persie’ye danıştığımda da Beşiktaş’ın teklifini düşünmem gerektiğini söyledi.”

Van Persie ile yaptıkları konuşmada Hollandalı’nın, Oğuzhan’ı Barcelona’da forma giyen Cesc Fabregas’a benzettiği ve “Sen Fabregas olacak bir futbolcusun. Bu nedenle oynayabileceğin bir takıma git” dediği de ortaya çıktı.

BU arada Oğuzhan için yapılan görüşmelerde Arsene Wenger’in oyuncunun ayrılmasına “Verin ama geri dönüşü olsun” diyerek şartlı olarak onay verdiği ve Arsenal yönetiminin sözleşmeye “5 milyon Euro’ya istediğimiz zaman alırız” maddesi ekletmek istediği de ortaya çıktı. Yönetim ise yoğun presin ardından bu teklifi kabul etmezken, Londra ekibinin bir sonraki satıştan %20 pay alacağı ile ilgili madde ise mukavelede yer aldı.

‘Yeni Oğuzhan’lar kazandıracağız’

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran yeni Oğuzhan’lar kazandırmaya devam edeceklerini açıkladı. Kıran “Türkiye’nin Avrupa’nın Katar’ı olmamasını sağlamak için bu sistemlerle transferler yapacağız” dedi.

Avcı el koydu

ARSENAL’İN altyapısından Beşiktaş’a transfer olan Oğuzhan Özyakup’un siyah-beyazlı takıma katılmasında Van Persie kadar A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın da payı büyük. Hollandalı golcü, genç yıldıza oynayabileceği bir takıma gitmesi için telkinde bulunurken, AZ Alkmaar ve PSV’nin de istediği Oğuzhan’ın Beşiktaş’ı seçmesinde Avcı’nın “Türkiye’ye gelirsen Milli Takım’da çok daha rahat oynarsın” sözlerinin de etkili olduğu öğrenildi.

RIDVAN DİLMEN: Oğuzhan’ın kumaşı iyi

“HAYRET ettim. Beşiktaş bu oyuncuyu Arsenal’den nasıl almış. Oğuzhan’ı, Türkiye’ye getireni kutlamak lazım. Arsenal acaba onu verirken protokol yaptı mı? Daha çok yolu var. Bir orta saha oyuncusu olarak her şey mevcut. Samet Aybaba “Veli’siz oynamam” diyordu ama Oğuzhan çalıştı ve formayı kaptı.

OĞUZHAN’IN kumaşı iyi ama bu tarz oyuncuların ‘ama’sı vardır, biraz fiziği eksik. Bazen risk alıyor, bazen rahat oynuyor. Yaşına göre usta oyuncu kimliğiyle oynaması güzel. Oğuzhan skoru etkileyecek işler yaptı. Hatta ve hatta Fernandes performans olarak Oğuzhan’ın altında kaldı.” (Not: % 100 Futbol’dan alınmıştır)

‘Saçma bir hareketti bir daha olmayacak’

Mersin maçında oyundan atılan Oğuzhan soyunma odasında takım arkadaşları ve teknik heyetten bu sözlerle özür diledi.

MERSİN maçında 1 gol, 1 asistlik performansını gördüğü kırmızı kartla gölgeleyen Oğuzhan maçtan sonra takım arkadaşları, teknik direktör Samet Aybaba ve taraftardan özür diledi. Genç futbolcu maç sonu soyunma odasında ise takıma yönelik olarak şu açıklamayı yaptı:

“SAÇMA sapan bir hareket yaptım. Neden yaptım ben bile bilmiyorum. Sizi yalnız bıraktığım için özür dilerim. Ben çıktıktan sonra inanılmaz bir yardımlaşma içindeydiniz. Benim yerime özveriyle oynadığınızı görünce canım yandı. Tek tesellim maçı kazanmamız. Bir daha böyle bir kart görmeyeceğim.” - ÖMER GÜVENÇ / VATAN SPOR

Haberin Devamı