Gazete Vatan Logo
Galatasaray Vay Arkadaş... Nereden çıktı!

Vay Arkadaş... Nereden çıktı!

G.Saray Başkanı Aysal’ı ‘yok sayan’ Fatih Terim’le yollar ayrıldı. Perde arkasında yaşananları VATAN açıklıyor:

Vay Arkadaş... Nereden çıktı!

Aysal, Terim’in 4 maç için Milli Takım’a gitmesine izin verdi. Ancak tecrübeli hocanın 22 Ağustos’ta ‘tören’le TFF ile sözleşme imzalaması bardağı taşırdı.

İmza törenini Bodrum’da teknesinde izleyen başkan, “Vay arkadaş! Biz adama ne söylüyoruz, o ise neler yapıyor?” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

Dün oy birliğiyle Fatih hoca’nın sözleşmesi...

G.Saray'da teknik direktör Fatih Terim’in başkan Ünal Aysal ile yaşadığı gerginlik kurt hocanın gönderilmesiyle sona erdi. Sarı-kırmızılıların 1 numarası, dün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada 2 yıl sözleşme önerilen Terim’in geleceğinin 48 saat içinde belli olacağını duyurduktan yaklaşık 6 saat sonra hocanın G.Saray’daki 3. dönemi sona erdi.

Odebank ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından G.Saray yönetimi teknik direktör Fatih Terim’in durumunu konuşmak için dün akşam üstü bir araya geldi. TT Arena’daki zirvede Ünal Aysal, ekibine “Fatih Hoca ile ilgili açıklamalarımı duydunuz. Durum malumunuz, ne diyorsunuz?” diye sorarken, yöneticiler Terim ile yaşanan telefon gerginliğinin detaylarını sordular. Başkan Aysal da geçen salı gününden bu yana telefonlarına çıkmayan, mesajlarına yanıt vermeyen ve aracılara rağmen kendisine dönmeyen Terim’le ile ilgili yaşadıklarını şu sözlerle aktarıyor:

BAŞKANIN TELEFONLARINA DÖNMEDİ

“Ben kendisini salı günü aradım. Sonra mesaj attım. Amacım derbi öncesi iyi niyetimi belirtmek, arkasında olduğumu söylemek ve böyle maçlarda olduğu üzere prim konusunu konuşmaktı. Ama hoca geri dönmedi. Perşembe günü Lütfi Arıboğan kendisine benim aradığımı iletti ancak hoca yine dönmedi.

‘DURUM AŞİKÂR’

Durum budur. Hâlâ kendisi ile konuşamadık. Bir kriz yaşadığımız aşikâr. Ne diyorsunuz?” diye tekrar sordu. Ardından teker teker herkes konuşurken, yöneticiler Fatih Hoca’nın hatalarını şu satır başları ile dile getirdiler:

HOCANIN HATALARI TEK TEK SAYILDI

1. Futbol Federasyonu ile yaptığı imza törenini G.Saray’a haber vermemek. Başkan “4 maç dışında teknik direktörlük anlaşması yapma” demesine rağmen TFF ile 9 aylığına anlaşmak.

2. Terim’in Antalya maçı sonundaki sözleri.

3. Sarı-kırmızılıların 2 yıllık mukavele teklifini reddetmesi ve “2 yıllık sözleşmeyi kabul etmiyorum” diyerek bunu dile getirmesi.

4. Tam bir haftadır sarı-kırmızılıların başkanı Ünal Aysal’ın çağrılarına, mesajlarına geri dönmemesi.

‘G.SARAY BAŞKANI’NDAN BÜYÜK DEĞİL’

Sonrasında başını Adnan Nas ve Ebru Köksal’ın çektiği yöneticiler yaşanan krize “Hiç kimse G.Saray Başkanı’ndan büyük değildir. G.Saray’ı G.Saray yapan ananeleri ve hiyeraşik düzenidir. Bir teknik direktör ki bu Fatih Terim bile olsa G.Saray Başkanı ile yönetimini hiçbir zaman hiçe sayma şansı yoktur” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler. Ardından oylamaya geçildi.

Oy birliği ile de teknik direktör Fatih Terim’in yarından (çarşamba) itibaren kulüpteki görevine son verilmesine karar verildi.

VE EN SONUNDA TERİM‘LE İPLER KOPTU

Dün G.Saray ile Terim’in yolları 3. kez ayrılırken aslında olayın perde arkasında, tecrübeli teknik adamın 22 Ağustos’ta Futbol Federasyonu ile A Milli Takım’ın geçmek için attığı imza yatıyor. TFF’nin uzun süreli çalışma isteğini kabul etmeyen Aysal sadece 4 maçlığına teknik adamlık, sonrasında ise sezon sonuna kadar danışmanlık şartı ile hocalarının Milli Takım’da çalışabileceğinin defalarla altını çizerken, 22 Ağustos’ta İstinye’deki Federasyon binasında yapılan imza töreni başkanın sabrını taşırdı.

İMZADAN 1 AY SONRA

Töreni Bodrum’da teknesinde izleyen G.Saray Başkanı Ünal Aysal bu konudaki tepkisini de “Vay arkadaş! Nereden çıktı şimdi bu tören? Biz adama ne söylüyoruz, o ne yapıyor?” diyerek dile getirdi. Ve iş aslında orada koptu. Ancak konu dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yani 30 gün sonra, yani yaklaşık olarak bir ay sonra resmiyete dökülmüş oldu.

KİM O OYUNCU?
Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar da konuyla ilgili çok önemli bir detayı ortaya çıkardı. İşte o haber:

Tarih 6 Nisan 2013... Yer Türk Telekom Arena Stadı. Galatasaray şampiyonluk yolunda kırılma haftalarına girmiş. Rakip Mersin İdman Yurdu.

Henüz maçın başında Burhan’ın golüyle ligin son sırasındaki Mersin öne geçiyor, dakikalar ilerledikçe tansiyon tırmanıyor, Dany atılıyordu. Devre bitmeden de Terim tribüne yollanıyordu.

Soyunma odasına giremeyen Terim’in talimatıyla Sneijder ve Emre Çolak kenara alınırken, Amrabat ve Semih Kaya sahaya sürülmüştü. Galatasaray o maçı zor şartlar altında çevirmiş, Terim’den sonra yardımcıları da atılmış ve tecrübeli hoca karşılaşmadan sonra sert mesajlar vermişti.

Ancak o maçın devre arasında yaşanan bir olayın Terim ile Başkan Ünal Aysal arasında büyük krize neden olduğu ortaya çıktı.

İkinci yarıya başlamayacağını öğrenen Sneijder, telefonla direkt olarak Başkan’ı arıyor ve “O varsa ben yokum” diyordu. Hollandalı sürekli kenara alınmaktan ve devamlı oynamamaktan şikayetçiydi. Başkan da Sneijder’i teselli ederek, “Biraz sabır” karşılığını veriyor. Bülent Tulun, sponsorun istediği doktor, eleman, transferler derken Terim ve Aysal arasındaki en ciddi uçurum aslında burada oluşuyor.

Özür diledi ama
Sneijder’in Başkan’ı aradığını Terim hemen öğrenmişti. Çünkü olay soyunma odasında geçmişti ve şahitler vardı. 3 gün sonra Real Madrid maçının rövanşı olmasına karşın Terim, ilk idmanda oyuncusunu kenara çekiyor. Tecrübeli hoca Başkan’dan torpilli olduğunu düşünen Sneijder’e açık ve net konuşuyor, kapıyı da gösteriyor: “Seninle çalışmak istemiyorum. Bir daha gözüme de gözükme.”

Hollandalı açıkça idmandan kovuluyor. Bu durum Başkan Ünal Aysal’ı bir hayli rahatsız ediyor. Çünkü, Sneijder büyük fedakârlık yapılarak alınmıştı ve gitmesi büyük prestij kaybı olacaktı. Ertesi gün Sneijder, Terim’den randevu alarak, hata yaptığını kabul ediyor. Ünlü futbolcu, “Profesyonelliğe yakışmayacak bir harekette bulundum. Sizden özür dilerim” diyerek Terim’den kendisini affetmesini istiyor. Terim de Sneijder’in kalemini kırmıyor ama bunu bir yere yazıyor.







Vay Arkadaş... Nereden çıktı

Vay Arkadaş... Nereden çıktı


Haberin Devamı