Gazete Vatan Logo
Futbol Ve dünyanın beklediği büyük heyecan başlıyor

Ve dünyanın beklediği büyük heyecan başlıyor

Ve dünyanın beklediği büyük heyecan başlıyor

2012 Olimpiyatları bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da resmen başlıyor.

TSİ 23.00’te yapılacak açılış töreni ile start alacak dev organizasyon 12 Ağustos’ta sona erecek. Londra’da rekor dalda ve rekor katılımla yer alacak Türkiye’yi, 16 branşta 114 sporcu temsil edecek. Yarışmalar TRT ve Eurosport’tan ekranlara gelecek.

2012 Olimpiyat Oyunları bugün İngiltere’nin Başkenti Londra’da resmen başlıyor. 12 Ağustos’ta bitecek dev organizyonda Türkiye 66’sı kadın 48’i erkek 114 sporcuyla temsil edilecek. Atletizm, güreş, halter, tekvando, boks, voleybol, cimnastik, basketbol, badmington, yüzme, yelken, masa tenisi, okçuluk, atıcılık, judo ve bisiklet olmak üzere 16 dalda boy gösterecek olan Türkiye’nin sporcu kadrosu içinde en genç isim 16 yaşındaki yüzücümüz Hazal Sarıkaya. 39 yaşındaki atıcımız Yusuf Dikeç ise en yaşlı sporcumuz.

1 MİLYAR İZLEYİCİ!

LONDRA’DA en çok branşta yarışmanın yanı sıra en çok sporcuyla da mücadele edecek olan Türk olimpiyat takımı, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda 68, 1948 Londra Olimpiyatları’nda 67, 2004 ve Atina Olimpiyatları’nda 66 sporcuyla temsil edildi.

2004 Atina Olimpiyatları’nda Türkiye, 3’ü altın, 3’ü gümüş, 4’ü de bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı. Ay-yıldızlılar 2008 Pekin Olimpiyatları’nda ise tek altın madalyasını güreşte Ramazan Şahin’le kazanırken, 4 gümüş ve 3 de bronz almıştı. Londra’daki hedef ise bu başarıları katlamak...

BUGÜN TSİ 23.00’te yapılacak olan açılış töreniyle olimpiyatların resmen startı verilecek. Sanat direktörlüğünü ‘Slumdog Milyoner’ isimli filmiyle ‘Oscar’ ödülü kazanan yönetmen Danny Boyle’un yaptığı tören için 27 milyon sterlin harcandı. 10 bin gönüllünün görev alacağı ve ünlü sanatçıların da sahne alacağı açılış törenini dünyada 1 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.

HEM açılış töreni hem de yarışmalar TRT ve Eurosport’tan yayınlanacak. D-Smart da olimpiyatları 3 boyutlu ekranlara getirecek.

Sahneye ilk önce Begül Löklüoğlu çıkacak

Londra Olimpiyatları’nın resmi açılışından önce bugün okçuluk müsabakaları yapılacak. Bu dalda erkekler bireysel, bayanlar bireysel, erkekler takım ve bayanlar takım sıralama atışları yapılacak. Bayanlar bireysel sıralama atışlarında, milli sporcu Begül Löklüoğlu yarışacak. Löklüoğlu’nun yarışı TSİ 15.00’te başlayacak.

Japonya, Boğa avladı

futbol branşında erkeklerde dün başlayan mücadelelerde D Grubu’nda İspanya, Japonya karşısında şok yaşadı ve 1-0 mağlup oldu. Diğer sonuçlar şöyle: Honduras-Fas: 2-2, Meksika-G.Kore: 0-0, Arap Emirlikleri-Uruguay: 1-2, Brezilya-Mısır: 3-2, Belarus-Y,Zelanda: 1-0, Gabon-İsviçre:1-1

Marta’lı Brezilya şov yaptı

OLİMPİYATLAR, resmi açılış töreninden önce futbol müsabakalarıyla başlarken, önceki gün kadınlarda maçlar oynandı. En dikkat çeken sonucu E Grubu’nda Marta’nın iki golüyle Kamerun’u 5-0 yenen Brezilya elde ederken, alınan diğer sonuçlar ise şöyle: E Grubu: Britanya-Yeni Zelanda: 1-0, F Grubu: Japonya-Kanada: 2-1, İsveç-Güney Afrika: 4-1, G Grubu: ABD-Fransa: 4-2, Kolombiya-Kuzey Kore: 0-2.

Haberin Devamı