Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ve gerçek ortaya çıktı! Fenerbahçe'de Valbuena...

Ve gerçek ortaya çıktı! Fenerbahçe'de Valbuena...

Mathieu Valbuena’nın 25 maç oynayarak sözleşmesini otomatik olarak 1 yıl uzattığı iddia edilmişti. Ancak gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı. Yönetim ocak ayında Fransız yıldız ve menajeriyle karşılıklı anlaşarak bu maddeyi kaldırdı. Buna rağmen tecrübeli oyuncuya yeni sözleşme teklif edilecek.

Ve gerçek ortaya çıktı! Fenerbahçe'de Valbuena...

Bu sezon özellikle büyük maçlarda takımını ipten alan Mathieu Valbuena’nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Ancak kontratındaki ‘Ligde ve Avrupa kupalarında 25 maç oynarsa sözleşmesi 1 yıl uzar’ maddesi sayesinde tecrübeli oyuncunun yeni sezonda da Fenerbahçe forması giyeceği öne sürüldü. FANATİK, bu iddianın detaylarına ulaştı.

Madde vardı ama...

Valbuena geçtiğimiz sezon transfer edildiğinde 2+1 yıllık kontrata imza attı. Yani opsiyon maddesi bulunuyordu. Ancak yönetim, geçtiğimiz Ocak ayında Fransız yıldız ve menaceriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantıda taraflar, opsiyon maddesinin iptal edilmesi konusunda anlaşma sağladı. İşte bu nedenle, Valbuena 25 maçta forma giymiş olmasına rağmen kontratı uzamadı.

Öneri 2 milyon Euro

Fenerbahçe Yönetimi, ocak ayında opsiyonu kaldırmış olmasına rağmen Fransız oyuncuyla yola devam etmek istiyor. Valbuena’nın menacerlik şirketinden bir yetkili İstanbul’a davet edildi. Sarı-Lacivertliler, 34 yaşındaki oyuncuyla senelik 2 milyon Euro’dan 1 yıllık yeni sözleşme imzalamayı önerecek. Fransız futbolcu bunu kabul ederse, önümüzdeki sezon da Sarı- Lacivertli formayı terletecek.

Haberin Devamı

Kaynak: Fanatik