Gazete Vatan Logo
Galatasaray Gerçekleri tarih yazar tarihi de Galatasaray

Gerçekleri tarih yazar tarihi de Galatasaray

Futbolda UEFA ve Süper Kupa'yı kazanan tek Türk takımı olan sarı-kırmızılılar, basketbolda da Eurocup şampiyonu oldu.

Gerçekleri tarih yazar tarihi de Galatasaray

HER şey hazırdı. Hınca hınç dolu bir salon, harika bir atmosfer, muazzam bir koreografi, motive olmuş bir takım, şampiyonluğa inanmış ve tarihe tanıklık edecek bir ülke!

G.SARAY Odeabank son 40 dakikaya Fransa’daki maçta gördüğümüz o 3/18’lük dış atış kabusunun acısını çıkarırcasına başladı. Micov, Sinan ve Schilb ile üç sayı çizgisinin gerisinden yağmur gibi yağarak ilk 5 dakikada 18 sayı bulan temsilcimiz ve farkı 16’ya kadar çıkardı. Defansta da yine üzerine düşen görevin fazlasını yaparak özellikle Lasme ile boyalı alana duvar ördü. Fakat Lasme’nin iki faulle kenara gelmesiyle, rakip ekip kolay sayılar üretmeye başladı. (27-16)

İKİNCİ çeyrekte sarı kırmızılıların savunma direnci düşerken, topu daha iyi paylaşan ve Beabouis ile Kyle Weems’i devreye sokan Strasbourg farkı üç sayıya kadar indirdi. İlk çeyrek dışarıdan 4/6 ile oynayan temsilcimiz, ikinci çeyrek 0/4 ile isabet buldu. (16-19) Strasbourg üçüncü çeyrekte de etkisini sürdürmeye devam etti. İkinci yarı Blake Schilb’in yaptığı 3 kritik top kaybı ve boş dönülen hücumlar, momentumun Fransız ekibinde kalmasına neden oldu.

Haberin Devamı

HEPİNİZE TEBRİKLER

FAKAT dördüncü periyodun ortasında Errick McCollum’un bulduğu üçlük G.Saray Odeabank için maçın kırılma anı olurken, bu sayı ile beraber yine her tarafı inanç ve şampiyonluk havası sardı. 11 sayı ile ilk periyotu kapatan Sinan, maçın sonuna kadar sayı üretememişti belki ama, maç sonunda çaldığı topla işi bitiren hamleyi yapmış oldu.

G.Saray maçın son bölümünü istediği şekilde oynayamamış da olsa, bu muhteşem taraftarın ve tüyler ürpetici atmosferin rüzgarını arkasına alarak 2016 Eurocup şampiyonu olmayı ve beraberinde Euroleague’e gitmeye hak kazanmayı da başardı.

ARTIK Eurocup Şampiyonu takımımız var! Tebrikler G.Saray Odeabank, tebrikler teknik ekip, tebrikler Ergin Ataman! Muhteşem başarı, muazzam bir gurur!